Dva poraza na startu lige nisu previše uzdrmala Konstantin. Problemi su bili očekivani, jer tim još nije do kraja selektiran, ali Košarkaška liga Srbije se polako zahuktava i valja izvući maksimum iz svake utakmice. A prva sledeća igra se sutra u Čairu, protiv Vršca koji ima „zvučnu“ ekipu. Na klupi sedi Milan Gurović, a nosioci igre su iskusni Miljan Pavković i Bojan Krstović, pod košem igra Marelja, a ove sedmice priključio se i Miloš Dimić. Dakle, pred Nišlijama je ozbiljan rival, ali takva je i njihova namera da najzad ostvare rezultat koji bi im znatno podigao samopouzdanje:

Vršac je veoma dobar tim, sa imenima koja svakako zavređuju poštovanje. Jasno, Pavković i Krstović su u zenitu karijere, ali sigurno je da neće praviti taktičke greške, a Dimić je igrač koga bi svaka ekipa poželela. No, ni oni nisu startovali kako su očekivali. U prvom meču su ubedljivo poraženi od novajlije Dunava, u drugom su tek u finišu „prelomili“ meč sa Dinamikom, što pokazuje da je ovo liga vrlo ujednačenih timova. Mi smo, na žalost, dobro popunjeni samo na pozicijama od dva do četiri, fale nam kvalitetni i iskusni igrači na pozicijama jedan i pet, ali verujem da ćemo, makar na pleju, taj problem rešiti naredne sedmice. No, do tada treba biti što bolji, a mi dosta toga moramo da popravimo u igri. Pre svega, moramo biti agresivniji na lopti, a moramo i smanjiti neke greške koje nas skupo koštaju, recimo faulovi moraju biti takvi da ne dozvoljavaju i dodatno bacanje, a tako primamo previše poena. Verujem da ćemo večeras biti bolji nego u Valjevu, nismo bili loši u prvom meču, ali smo posustali, a nadam se da smo sada spremniji i da imamo čime da ugrozimo protivnika. Mislim da možemo da se nadamo i pobedi – umereni optimista je trener Nišlija Predrag Jaćimović.

Konstantin bi na ovom meču trebalo da bude jači za Luku Živkovića, koji je dobio sve potrebne papire za nastup, ali trenutno ima zadravstvenih problema, pa je njegov nastup neizvestan. No, bez obzira na imena u „rosteru“, kapiten Nemanja Gudžić smatra da Nišlije moraju mnogo toga da poprave u pristupu:

Više ne sme da nam se događa onakva indolentnost, kao u Valjevu. Slabo smo igrali u odbrani, nismo dovoljno pomagali jedni drugima, nedostajalo je i veće borbenosti. Moramo da budemo mnogo, mnogo čvršći, mnogo požrtvovaniji i onda možemo da se nadamo i nekim boljim rezultatima. Nadam se da ćemo već sutra igrati na taj način i, ako bude, tako, mislim da možemo da se nadamo dobrom izdanju u meču sa timom koji nesporno ima kvalitet na svim pozicijama-rekao je Gudžić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Konstantin i Vršac igraju u subotu od 19.30 sati, karte se mogu kupiti na biletarnici hale Čair po ceni od 100 dinara.

Leave a Reply