Dve pobede u nizu, obe dvocifrenom razlikom, nikoga u Konstantinu nisu preterano zadovoljile. Iako su na startu ove sezone veoma efikasne, a posle tri kola druge na listi datih koševa, posle, pokazalo se, ove sezone odličnog Borca, trener Cvetković se i dalje češka po glavi. U njegovoj filozofiji košarke odbrana je najbolji napad, a takav pristup donosio je i rezultate, naročito u prošloj, najuspešnijoj sezoni od kako muška košarka postoji u Nišu. A u defanzivnom performansu niškog tima postoji još puno, puno manevarskog prostora.

Upravo sa takvom ambicijom, da odbranu dovedu makar blizu nekog optimuma, Nišlije sutra putuju u Vršac na meč četvrtog kola domaće lige. To što su Vrščani u prethodna tri kola izgubili čak dva puta, nimalo ih ne zavarava:

Idemo na duel veoma kvalitetnom sastavu, koji još ni izbliza nije pokazao svoj puni potencijal. U Kljajeviću, Jeremiću, Dumiću, Riboškiću imaju dosta iskustva, u našem nesuđenom članu Simoviću mladost i talenat. Ipak, čini se da su kasno formirali sastav, da nisu još uigrani i otuda promenljive partije na startu sezone. Ali, i mi se još tražimo, naročito u defanzivnim postavkama. Primamo više koševa nego što bi trebalo i još nismo na onom nivou iz prethodnih sezona. A zna se da nama odbrana daje sigurnost i, u krajnjem, donosi rezultate – napominje Danilo Tasić, koji je u meču sa Jagodinom demonstrirao raznovrsnost i, sa 24 indeksna poena, poneo epitet igrača utakmice.

Naravno, Tasić veruje da u Konstantinu ima još dosta potencijala i veruje da bi baš u prelepom vršačkom „Milenijumu“ niški tim mogao da demonstrira igru koja je svih ovih godina donosila uspehe. Uostalom, prošle godine su Nišlije u Vršcu odigrale meč na mali broj poena i slavile sa 65:55.

Tada smo baš „pokidali“ u odbrani i to nam je i donelo pobedu. Voleo bih da se nešto slično ponovi, ali mi smo sada znatno podmladili ekipu, a potrebno je vreme da momci očvrsnu i odigraju na granici svog maksimuma. Na nama starijima je da im u tome pomognemo i da „povučemo“ u mečevima sa ovako jakim rivalima kakav je Vršac. Mislim da bi baš ova utakmica mogla da bude ta koja bi nas usmerila na pravi put. Imamo šansu, a pobeda bi nam baš puno značila – iskren je prvi bloker niškog tima.

Utakmica u Vršcu igra se u sredu, od 18 sati.

Leave a Reply