Konstantin privodi kraju svoju ovogodišnju superligašku odiseju sa željom da što bolje odigra poslednje dve utakmice i plasira se iznad Borca na tabeli „B“ grupe. Taj cilj mogao bi da ostvari već sutra i to na dva načina. Prvi je pobeda, a drugi poraz do 14 poena razlike, jer u Nišu je bilo 89:75. Naravno, Nišlijama se mnogo više sviđa prva opcija i potrudiće se da po drugi put u Superligi savladaju Čačane, iako je jasno da i Borac ima veliku želju za revanšom.

Trener Marko Cvetković ističe da njegov tim na zapad Srbije odlazi bez ikakvog pritiska, ali ne i bez ambicija:

Trudili smo se da oporavimo ekipu posle ovih napornih mečeva iza nas i da zalečimo neke manje povrede koje nas tište. Iskreno, nadam se dobroj igri u Čačku. Ako bismo uspeli da sprovedemo veći deo onoga što smo demonstrirali u prvom meču u Nišu, imali bismo dobru šansu. No, sigurno je da će i oni biti veoma motivisani da nam se revanširaju za taj poraz. Dobro su igrali i protiv Partizana, mučili su ih gotovo do kraja i sigurno je da se ne mire sa poslednjim mestom u grupi. Mi smo uvek igrali dobro u Čačku, vezali smo tamo tri pobede pre nego su nas dobili na startu ove sezone nekim neverovatnim procentima šuta, ali mi smo čak i u toj utakmici odigrali veoma dobro. Nema razloga za bilo kakvu presiju. Jednostavno, izaći ćemo da igramo što je bolje moguće, da budemo koncentrisani u odbrambenim zadacima i sigurno je da su naše ambicije pobedničke – kaže Cvetković uoči poslednjeg gostovanja u ovoj, još jednoj uspešnoj sezoni Konstantina.

Povredom Stojačića, otvorio se prostor za mlađe igrače na spoljnim pozicijama, pre svega za Vukana Stojanovića, koji je sasvim solidno igrao i protiv Partizana, ali i u ubedljivom porazu od Mege. Cvetković se trudi da i oni najmlađi dobiju što više minuta u igri, ali to zavisi i od njihovog učinka i od dešavanja na parketu.

Lazar Mladenović jedan je od onih koji uvek kipti od želje da se dokaže:

Siguran sam da nas čeka dobro ispunjena Dvorana kraj Morave i protivnik željan revanša za ubedljiv poraz u Čairu. Ali, mi nećemo ustuknuti! Igraćemo agresivnu odbranu, baš kao i ovde u Čairu i pokušaćemo da zatvorimo njihove glavne napadačke adute, a zna se da su to Avramović, Mićović i Stevanović. Trudićemo se da igramo na mali broj poena, mislim da su nam u tom slučaju veće šanse za pobedu – kaže momak koji „krade“ svaki minut na terenu i trudi se da bude od koristi.

Utakmica u Čačku igra se u subotu, od 19 sati.

Leave a Reply