Ubrzani ritam utakmica u Superligi Srbije danas nam donosi duele šestog kola, u kojem će niški Konstantin dočekati tim Metalca iz Valjeva. Nakon svega viđenog u prethodnim kolima, jasno je da su gosti apsolutni favoriti u večerašnjem meču, ali u Konstantinu uveravaju da im nisu sve lađe potonule i da u njima još ima i motiva i zaliha snage. Poraz od Mega Leksa od 31 poena razlike uzdrmao bi i mnogo jače ekipe, ali Nišlije tvrde da se i iz njega imalo šta naučiti, te da će večeras svim silama nastojati da poprave utisak:

Možda je malo deplasirano izdvajati bilo šta dobro iz poraza od 30 i „kusur“ poena razlike, ali neki putokaz bi trebalo da nam bude igra iz druge četvrtine meča sa Mega Leksom. Tada smo igrali kako je trebalo, imali potrebnu čvrstinu i agresivnost, trebalo je samo duže da istrajemo. Metalac je, takođe, ABA ligaš, igra sa dosta kontakata, biće opet teško, ali potrudićemo se da znatno „jače“ uđemo u ovu utakmicu i mislim da nismo bez šansi. U svakom slučaju, iako naša trenutna situacija na tabeli ne daje razlog za preveliki optimizam, nećemo odustati od borbe, a svakako ćemo pokušati i da pobedimo – kaže Nemanja Barać.

Konstantin je u predsezoni savladao Valjevce na turniru u Vršcu, a i u protekle tri godine imao je dosta uspeha u mečevima sa Metalcem:

Jeste, dobili smo ih u Vršcu, ali ovo je potuno drugačija situacija. Oni su, u međuvremenu, stekli veliko iskustvo igranje u ABA ligi, mi smo, to je činjenica, pali u formi. Ipak, verujem da u nama još ima “baruta” i sigurno je da se nećemo prepustiti letargiji. Ulazimo u utakmicu sa namerom da odigramo najbolje što možemo i verujem da će i Valjevcima biti teško sa nama – kaže centar niškog tima Goran Ostojić.

Znalo se i pre početka Superlige da će se Konstantin i Tamiš, jedine dve ekipe koje se nisu pojačale posle KLS, teško nositi i sa ABA ligašima i sa FMP-om i Vojvodinom koje imaju ambicija da se nađu u regionalnoj ligi. Ipak, malo je ko očekivao da će Nišlije, posle svega dobrog što su prikazale u dosadašnjem delu sezone, biti ovako nemoćne u nastavku Superlige. No, trener Marko Cvetković hrabri momke koje predvodi i siguran je u to da Konstantin još nije rekao poslednju reč u ovoj sezoni:

Neiskusni smo za ovaj nivo takmičenja. ABA ligaši su mnogo iznad ostalih. Da smo mi imali priliku da dva-tri meseca igramo u ovom takmičenju, potpuno bi drugačije izgledali na terenu. Ali, šta je-tu je, ostaje nam da vredno radimo, mada u ovom ritmu utakmica i nema puno vremena za trening. Ali, kako drugima tako i nama. Meni je važno da momcima ne nedostaje želje i htenja, a ove druge, pre svega atletske razlike, teško je nadomestiti. Za Konstantin je, ma kako se završila, ova sezona ipak uspešna i to neće ništa pokvariti-napomenuo je trener Nišlija i onda se okrenuo večerašnjem rivalu:

To je ekipa koja se menjala u toku sezone i koja je imala dosta uspeha u ABA ligi. Imaju i mlade i iskusne igrače, sada su tu i Janković i Jeremić, dosta ih je u rotaciji i biće teško pratiti njihov ritam. Ipak, verujem da možemo da odigramo bolje a, pre svega, čvršće nego do sada i da posle utakmice mi budemo zadovoljni samim sobom-rekao je Cvetković, koji će u ovom meču moći da računa i na oporavljenog Nemanju Gudžića.

Utakmica počinje u 20 sati, a ulaznice za meč koštaju 200 (tribine) i 400 dinara (parter).

 

Leave a Reply