Jovan Anđelković sa loptom (foto: www.subotica.com) 

Teško je najavljivati sledeću utakmicu u situaciji u kakvoj je Konstantin. Deset vezanih poraza od početka sezone prikovali su Nišlije za dno tabele i više im nije ni do priče, mada su u meču sa OKK Beogradom pokazali da i ne pomišljaju na predaju. Poraz u produžetku teško je pao svima u niškom timu, jer bili su tako blizu prve radosti. No, u sportu juče ne postoji, već samo ono što dolazi, a sledeća je utakmica sa Napretkom u Kruševcu.

Prvi put od kako se dva tima takmiče u Košarkaškoj ligi Srbije Kruševljani su favoriti. Minulih sezona Nišlije su gotovo redovno pobeđivale, a Napredak je seriju poraza prekinuo jedinom pobedom, ostvarenom u prošloj sezoni na svom parketu (94:86), u momentu kada su se Nišlije „oporavljale“ od štrajka i sa već obezbeđenim plasmanom u Superligu. Sada je situacija potpuno drugačija i znatno je na strani Napretka, koji utakmicu dočekuje dodatno osokoljen velikom pobedom nad Dinamikom u Beogradu:

Ništa se ova utakmica, što se nas tiče, ne razlikuje od prethodnih. Možda je samo ove sedmice bilo teže nego do sada podići igrače posle onakvog poraza od OKK Beograda. No, verujem da su momci prestali da vrte film sa tog meča i da su se potpuno okrenuli gostovanju u Kruševcu. Nažalost, opet imamo problema sa povredama, jer pored Rendala, koji nije igrao ni u prošlom meču i sigurno neće nastupiti ni sutra, pod velikim znakom pitanja je i nastup Joce Anđelkovića. Naš plej je povredio list, nije trenirao i još ne znam da li ću na njega moći da računam. Sa druge strane, Napredak je pobedom nad Dinamikom načinio jedno od većih iznenađenja u ligi i sigurno su u velikom zanosu. No, možda u tome i jeste naša šansa – kaže trener Konstantina Ivan Simić uoči sutrašnjeg duela u Kruševcu.

Napredak i Konstantin počeće utakmicu u 19 sati.

Leave a Reply