Osam uzastopnih poraza naređali su niški košarkaši, a sva je prilika da ni deveti neće izbeći. I da su kompletni bilo bi teško protiv kluba koji nikad nisu pobedili, a ovako će biti još teže. Tradicija kaže da je Železničar dobio svih pet duela sa Konstantinom, čak i kad su Nišlije, bar na papiru, imale jači tim. Sada, kada je „Žele“ na korak da obezbedi plasman u plej-of, a niški tim muku muči i sa povredama i virusima, a i sa formom, teško je očekivati nekakvo iznenađenje. Ali, u sportu je sve moguće! Bar bi tako trebalo da bude…

  –Idemo na utakmicu sa petorkom koja će igrati i trojicom juniora. Mladenović se vratio treninzima, ali još nije spreman, stanje Đorđevićeve rupture mišića je bolje, ali ni on nije spreman, pa smo rešili da obojicu poštedimo i sačuvamo ih za mečeve koji dolaze. Surlić i dalje kuburi sa povredom vrata, Spasov je povredio skočni zglob, a Dimitrije Stojanović se prehladio. Miša Milojević još nema dozvolu lekara da počene da trenira posle preležane korone. Od šestorice nabrojanih sa nama će putovati Spasov i Surlić, da nas ne bi kaznili zbog nedostatka dovoljnog broja igrača u protokolu, a realno je da ćemo igrati samo sa petorkom Ilić, Petrović, Milojković, Gudžić i Miletić. Naravno, i ovi juniori će dobiti šansu – kaže trener Konstantina Ljubiša Damjanović.

 U takvoj situaciji, pričati detaljnije o rivalu je bespotrebno:

 –Oni su odbra ekipa, koja je u dosadašnjih 11 kola zabeležila osam pobeda. Imaju sjajan šut sa spoljnih pozicija, ali poštuju liptu i ne srljaju, atletski su jači od nas… Izdvajaju se braća Krsmanović i braća Šušić, tu su još i Raković i Marković. Nesporno su veliki favoriti, pogotovo jer smo mi desetkovani, ali daćemo sve od sebe da iznenadimo. I njih i sebe – pomalo šaljivo, ali više u zbilji kaže Damjanović.  Železničar i Konstantin počeće utakmicu u 21 sat.

Leave a Reply