Da u Konstantinu mogu da se podiče i mlađim kategorijama pokazuju rezultati selekcija igrača rođenih 2000. i 2002. godine, koje su bile ubedljivo prve u Kvalitetnoj ligi Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije. Pioniri rođeni 2000. godine, osvojili su ligu sa skorom 10:0 i bez poraza se plasirali na Finalni turnir prvenstva Srbije, koji će se održati u Kraljevu od 15. do 19 aprila. Podsetimo, pioniri Konstantina i prošle godine su bili učesnici Završnog turnira za titulu prvaka Srbije, u Beogradu.

Sve ovo je plod dugog i strpljivog rada koji se na kraju isplatio. Dokaz je da smo bili superiorni u svakom meču i da su se na kraju sve utakmice završavale pobedama preko 30 i više poena razlike. U ovoj selekciji imamo i jednog kandidata za reprezentaciju Srbije, jer je Mladen Stolić u decembru uvršten na širi spisak selekcije do 15 godina. Ostaje nam malo vremena da se još bolje pripremimo za Prvenstvo Srbije u Kraljevu, ali odigraćemo nekoliko pripremnih utakmica sa ekipama van našeg regiona, kako bismo se još bolje uigrali i pripremili za mečeve sa najboljim timovima Srbije u ovom uzrastu. Ipak, prioritetno je da i dalje stvaramo igrače i nadamo se da će neki od njih, za koju godinu, moći da zaigraju i u prvoj ekipi Konstantina-kaže šef struke mlađih kategorija Konstantina Slaviša Stošić.

Pioniri 2000 godiste prvaci kvaltitetne lige 2015 CROP

 

Selekciju Konstantina u 2000. godištu čine: Uroš Pešić, Aleksa Pešić, Uroš Filipović, Andrija Mitrović, Atanasije Živković, Dušan Radojčić, Andrija Stojković, Todor Krstić, Mladen Stolić, Mihajlo Rajković, Vukašin Tasić, Luka Drašković, Milutin Petković, Andrija Radovanović, Marko Popović, Aleksa Milić i Bogdan Đorđević.

Istovremeno, ubedljivo prvo mesto u Kvalitetnoj ligi RKSIS, sa učinkom od devet pobeda i samo jednim porazom, osvojili su i mlađi pioniri Konstantina, rođeni 2002. godine. Pošto u ovom uzrastu nema takmičenja na državnom nivou, oni su osvajanjem titule na regionalnom prvenstvu krunisali svoju dominaciju.

Mladji pioniri 2002 godiste prvaci kvalitetne lige 2015 CROP

Selekciju Konstantina u 2002. godištu sačinjavaju: Nikita Gerov, Pavle Janković, Uroš Јelić, Đorđe Kostić, Strahinja Miletić, Andrija Nikolić, Danilo Petrović, Ilija Petrović, Andreja Radovanović, Ognjen Radojčić, Uglješa Stojanović, Đorđe Matić, Pavle Stošić i Andrej Jovanović.

Treneri ovih selekcija su Slaviša Stošić, Miloš Vučković i Martin Georgiev. 

Leave a Reply