U Vršac su otišli nekako tiho, priznajući da još nisu na potrebnom nivou koji ih je krasio prošle sezone, ali su se iz prelepog „Milenijuma“ vratili kao pobednici. I ne samo to. Najzad je Konstantin pružio onu igru na kojoj insistira trener Cvetković, prepunu tempa, kontakta, agresivnosti, zalaganja… Otuda, na posletku, i prvi znaci zadovoljstva kod stratega niškog tima, iako je ovo treća uzastopna pobeda niškog tima:

Bitna pobeda, zaista. Ali, više od bodova raduje me to što smo konačno prikazali neku igru koja bi trebalo da nam bude model za neke sledeće mečeve. Već sam i u najavama i u nekim analizama mečeva napomenuo da se mi još uvek „tražimo“ i ono što je bilo zadovoljavajuće je da smo u tri četvrtine meča u Vršcu držali neki nivo u odbrani koji nam je potreban. Naravno, a to sam napominjao i igračima, do takvog standarda nije moguće doći za dva dana, već postupno i uz veliku želju da se napreduje. Samo kroz trening i neku pojačanu koncentraciju možemo stići do toga da čitavu utakmicu igramo u nekom jakom ritmu. Sad, ta treća četvrtina u kojoj smo pali možda je posledica i umora od puta, a sigurno i toga što još nemamo kontinuitet u igri kome težimo. Ali, pobedili smo u jednoj važnoj utakmici i ovim završavamo priču o njoj, jer nas već u subotu čeka možda i značajniji duel sa Smederevom ovde, pred našom publikom-rekao je Cvetković na konferenciji za novinare, a onda se okrenuo rivalu, koji je do sada ostvario maksimalan učinak.

No, Čair će za njih biti najveći izazov, veruju u Konstantinu:

Smederevo je ekipa sastavljena od dobrog broja vrlo jakih individualaca. Dobili su sve četiri utakmice, poslednju protiv Borca, koji su sveli na vrlo mali broj poena i tako im oduzeli njihovo najjače oružje. I oni, dakle, dolaze u Niš posle jedne jake utakmice, a verujem da i nas i njih sutra čeka još jedna upravo jedna takva. Ipak, sa ovakvim pristupom i načinom igre koji smo prikazali u vršačkom „Milenijumu“, verujem da možemo do pobede. Mislim da ovaj meč s pravom nosi epitet derbija, pa se nadam i dobrom odzivu publike u Čairu – kaže Cvetković.

Mladi Stefan Savić predvodi plejadu mladih momaka, koji su ove sezone uvršteni u rotaciju i trudi se da dobrim partijama zavredi što značajniju minutažu na parketu. No, kao i do sada, ne želi da govori o ličnom učinku, već samo o timskom, a veruje da će se Konstantinov bilans u subotu uvećati za još jednu pobedu:

U goste nam stiže još neporaženi tim, koji je pobedom nad Borcem sigurno nadogradio svoje samopouzdanje i sigurno je da imaju nameru da pobedničku seriju nastave i u Nišu. Imaju nekolicinu iskusnih, šestorica nose ekipu, a po statistici vidimo da su Živanović, Antić, Božović i Šibalić igrači sa najvećim učinkom. Ipak, iza nas su tri uzastopne pobede i, što je još važnije, igra iz Vršca koja ukazuje na to da pronalazimo pravi put, onaj koji nam je i do sada donosio uspehe. Odbrana je ta na kojoj treba da insistiramo i da iz nje pronalazimo dobra rešenja i u napadu. Verujem da možemo do pobede, kojom bismo uhvatili priključak sa Smederevom i koja bi nas još više ponela ka vrhu tabele – rekao je Savić pred drugi meč u Nišu ove sezone.

Konstantin i Smederevo igraće u subotu, od 20.30 sati, a ulaznica za meč košta 100 dinara.

Leave a Reply