Nakon četiri startna poraza koji su ga prikovali za dno prvoligaške tabele, Konstantinu se pobeda nad Dunavom iz Starih Banovaca nameće kao imperativ. Centar Dušan Šišić poštuje novajliju u ligi, ali veruje da je došlo vreme da se Nišlije raduju:

U goste nam dolazi jedna veoma nezgodna ekipa, tim sastavljen od igrača koji dugo igraju zajedno i dobro se poznaju. Međutim, izgubili su poslednje dve utakmice i mislim da su u padu forme. Sa druge strane, mi jednostavno moramo da dobijemo ovaj meč. Kod nas ima mnogo prostora za napredak i verujem da ćemo u subotu pokazati neko novo lice – rekao je Šišić na konferenciji za novinare uoči subotnje utakmice.

Trener Predrag Jaćimović svestan je težine mečeva koji „moraju da se dobiju“, ali je optimista i veruje da je došao red i na Konstantin…

Nema tu mnogo filozofije, mi smo jedini tim koji nema nijednu pobedu i sigurno je da smo u nezavidnoj situaciji. Dunav je iskusan tim, pojačan četvoricom igrača u odnosu na sastav koji se promovisao u prvoligaša. Konkurentni su, jer sa svima mogu da igraju. Ja mislim da ćemo moći i mi, ali potrebno je da što pre zabeležimo prvu pobedu i nadam se da ćemo do nje stići već u subotu. Imamo malih problema sa Lazarom Mladenovićem, koji nije trenirao dve sedmice zbog povrede zgloba zadobijene još u meču sa Vršcem, ali on će u subotu igrati, mada je pitanje kako će to izgledati. I Rendal je malo istegao primicače, ali verujem da ćemo nastupiti kompletni-najavljuje Jaćimović veliku borbu.

Konstantin je tim koji u proseku prima najviše poena u ligi, pa je jasno da najviše prostora za napredak ima u odbrani:

Fali nam agresivnosti u igri, moramo da pojačamo odbranu na lopti. Čitave sedmice smo najviše radili na tome, mnogo manje na igri u napadu i verujem da ćemo već protiv Dunava pokazati da smo na putu da ispravimo neke nedostatke. Sad, to je proces, a za nas je teži u toj meri što u timu imamo neke igrače koji nikad nisu toliko trenirali-napominje Jaćimović.

Naravno, u centru pažnje biće Kajl Rendal, koga će Nišlije prvi put moći da vide na delu. Amerikanac je debitovao u Pančevu, Tamišu je isporučio 33 poena, ali timu svakako fale i njegove asistencije. Jaćimović ne sumnja da će ih biti:

Rendal će sigurno i asistirati, kada se bude igralo tako da ima prostora i za druge igrače da poentiraju. Moja zamerka njemu bila je vezana za igru u odbrani, jer je dosta puta dozvolio da ga „probiju“ na piku, mada tu odgovornost ide i Šišiću, jer to se brani u tandemu. Ali, Rendal je odličan igrač, koji sve vidi na terenu i siguran sam da će tek pokazati sve svoje kvalitete, a mi ćemo svakako imati koristi od njih-napominje Jaćimović.

Dakle, postoje svi uslovi da hala „Duško Radović“ u subotu bude dobro popunjena, što bi svakako doprinelo i prvoj Konstantinovoj pobedi. Utakmica počinje u 19.30 sati.

Leave a Reply