Dva uzastopna poraza spustila su Konstantin na drugoligaškoj tabeli i smanjila mu šanse da se već u ovoj sezoni nada povratku u Košarkašku ligu Srbije. Nišlije su, osim Kolubare i Mladosti koji su od početka vodeći tim lige, prinuđene da sada gledaju u leđa i Zdravlju i Napretku, a u grupi su timova koji imaju po pet pobeda u devet kola. No, ima još dosta da se igra, liga je izjednačenija nego minulih sezona, biće još iznenađenja i „neplaniranih“ poraza…

Niški tim u subotu gostuje u Pirotu istoimenom timu koji takođe nije startovao kako je planirao. Ipak, dva tima deli samo jedna pobeda i sigurno je da će u dvorani SC „Kej“ biti i te kako zanimljivo. Rivali se dobro poznaju, nekih većih taktičkih iznenađenja ne može biti, pa se sve uglavnom svodi na kvalitet i trenutno raspoloženje pojedinaca. A u Konstantinu su ove sedmice radili na osvežavanju glavnih igrača:

Imali smo napornu seriju iza sebe, najiskusniji igrači su bili dosta „potrošeni“ pa smo ove sedmice nastojali da im damo malo „vazduha“. A koliko će se to manifestovati na igru, videćemo već u Pirotu. Meč nam je bitan iz mnogo razloga, pobeda bi i te kako uticala na samopouzdanje, ali sada više nemamo neku veliku presiju, jer smo „skliznuli“ na tabeli. No, jasno je da bi nam bodovi iz Pirota baš „legli“, jer, pre svega, želimo da izađemo iz neke rezultatske krize, da zaigramo bolje nego do sada, a sezona je duga i videćemo šta će se sve dešavati u nastavku-kaže trener Marko Cvetković pred sutrašnji duel.

O Pirotu ima samo reči hvale:

Imaju veoma zanimljiv sastav, sposobni su i da brane i da napadaju. Centar Matović ima i iskustvo i kvalitet, spoljnu liniju su pojačali Rašićem, tu su i Filip Stojanović, Ilić, Živanović… Dobra ekipa, mogu svakog da dobiju, ako imaju „dan“. No, ja se nadam da ćemo imati prave odgovore i da ćemo i mi da se pitamo u ovoj utakmici. Mislim da je sve otvoreno i da će par detalja odlučiti, a, naravno, verujem u svoj tim i nadam se najboljem-kaže Cvetković.

Utakmica u Pirotu igra se u subotu u 19.30 sati.

Leave a Reply