Osetno pojačani Konstantin prvi će, od niških klubova, posle Novogodišnjih i Božićnih praznika, krenuti u nastavak takmičenja. Najbolje novogodišnje poklone trener Ivan Simić dobio je u angažovanju dvojice novih igrača. Na izmaku 2016. godine u Niš su stigli bek Jovan Antić i centar Čarls Bronson i odmah su se priključili treninzima. Stoga je pravilo reći da praznično raspoloženje u Konstantinu gotovo da i ne postoji. Ekipa nije trenirala samo 1. januara, pa i to pokazuje koliko ozbiljno se u niškom klubu pripremaju za nastavak sezone.

Pojačanja ćemo na delu videti već u nedelju, kada u Čair stiže kraljevačka Sloga, jedan od direktnih konkurenata u borbi za opstanak. Tim bivšeg trenera Konstantina Boška Đokića ostvario je tri pobede u prethodnih 11 kola i sigurno je da strepi, a poraz u Nišu dodatno bi zakomplikovao situaciju u kraljevačkom klubu. No, u Konstantinu žele da brinu samo svoje brige, a one su, što se rezultata tiče, još i veće. Podsetimo, Nišlije su jedini tim u Košarkaškoj ligi Srbije koji do sada nije ostvario nijednu pobedu.

To bi, veruju u niškom timu, moglo da se promeni već u nedelju i u Konstantinu kažu da će sve učiniti da u Novoj godini startuju pobedom. Najavljuju to i dvojica novajlija, koji su se niškoj javnosti predstavili na današnjoj konferenciji za novinare.

Jovan Antić će uskoro napuniti 28 godina, ponikao je u Leskovcu, a potom igrao za brojne srpske klubove, najbolje u Spartaku i Smederevu. Sada je sa velikim motivom došao u Konstantin:

Verujem da ću ispuniti očekivanja kluba i pokazati zašto sam doveden. Vidim da je, i pored ovako loših rezultata, hemija u ekipi veoma dobra i da je timski duh na zavidnom nivou. Sa nama dvojicom, ekipa je, čini mi se, zaokružena na svim pozicijama i verujem da će se to odraziti i na rezultate u nastavku sezone. Naravno, najbitnija je ta prva utakmica sa Slogom, koja je klub lepe istorije, ali takođe u problemima. Koliko sam čuo, dvojica igrača su im otišla i sad je pred nama velika šansa da ih dobijemo – kaže iskusni bek „mekog“ šuta.

Čarls Bronson je pažnju do sada privukao svojim „holivudskim“ imenom, ali uskoro će demonstrirati i košarkaške veštine. Amerikanac ima veliko isustvo, u NCAA ligi igrao je za Pikevil, a potom se otisnuo u Evropu. Igrao je u španskoj Meridi, engleskom Mančesteru, potom u Tunisu, pa za Baškimi iz Prizrena, austrijski Grac, u Nemačkoj je nastupao za Icehoe iglse, a u Niš dolazi sa Kipra.

Znam da Konstantin do sada nije ostvario nijednu pobedu, ali to je za mene samo motiv više. Raspitao sam se i čuo sve najbolje o klubu i treneru i verujem da stvari mogu da krenu na bolje. Iskreno, ja sam došao ovde da bismo pobeđivali i verujem da hoćemo. Pokušaću da svoje veliko iskustvo stavim u službu tima, biće potrebno malo vremena da uđem u sistem igre, ali Kajl Rendal mi, baš kao i trener i ostali saigrači, puno pomaže i siguran sam da ću opravdati očekivanja – rekao je 33-godišnji centar (208), koji je rođen u Filadelfiji.

wp_20170105_003

Trener Ivan Simić sada ima znatno veći manevarski prostor u rotaciji i nada se potpuno drugačijoj polusezoni. Uspešnijoj, pre svega:

Veoma sam zadovoljan što smo uspeli da se pojačamo dvojicom novih igrača. Čim sam čuo da je Antić slobodan, odmah sam ga kontaktirao i drago mi je da je došao, a siguran sam da će nam mnogo pomoći. Sa druge strane, Čarls je igrač velikog iskustva, može mnogo da pomogne u pokrivanju zone oko reketa i verujem da će puno doprineti i u skoku. Sa njima dvojicom, tim je zaokružen i verujem da ćemo u nastavku sezone ostvarivati daleko bolje rezultate – rekao je Simić okupljenim novinarima, a potom se okrenuo utakmici sa Slogom.

Ovaj duel trener Konstantina označio je gotovo presudnim:

Utakmica sa Slogom je za nas najbitnija u sezoni. Pobeda bi nas ostavila u šansi da se nadamo opstanku i dala bi nam veliki podstrek i za mečeve koji dolaze. To je tim koji predvodi Boško Đokić, po meni jedan od najboljih trenera u Srbiji, a ljubitelji košarke u Nišu ga dobro pamte, jer je postavio temelje onog veoma uspešnog Konstantina. Naravno, odgledali smo veliki broj njihovih utakmica, spremni smo da odgovorimo svemu što budu demonstrirali. Pokušali smo da se regenerišemo u ovoj pauzi, da podignemo nivo fizičke spreme, da popravimo agresivnost. Verujem da smo uspeli i da ćemo potpuno spremni dočekati ovu utakmicu koja nam, napominjem, mnogo znači i zbog toga još jednom molim nišku publiku da u nedelju dođe i pomogne nam u pokušaju da stignemo do prve pobede – rekao je mladi trener Konstantina na jučerašnjem susretu sa novinarima.

Konstantin i Sloga igraće u Čairu, dan posle Božića, u nedelju 8. januara, od 19.30 sati. Ulaz u halu Čair biće slobodan!

Leave a Reply