Košarkaši Konstantina zaboravili su šta znači pobeda. Tačno 96 dana je prošlo otkako su poslednji put savladali nekog rivala. U međuvremenu su naređali deset uzastopnih poraza, pa iako je dobar deo neuspeha posledica korone, koja ih je desetkovala proteklih meseci, Nišlije su u pojedini utakmica pokazivali i znake malodušnosti. Realno, mogli su da imaju još neku pobedu na svom kontu…

 No, svakoj seriji dođe kraj, pa će, verujemo, i ovoj. Tim pre što nema nekog psihološkog balasta, jer poslednja utakmica u prvom delu sezone nema baš nikakav takmičarski značaj. Konstantin je poslednji u „A“ grupi i odavno je već poznato da će igrati u plej-autu, a Radnik je već obezbedio učešće u plej-ofu. Surdulički tim na četvrtom mestu ima pobedu više od Klika, ali je u oba meča savladao tim iz Arilja. Poznato je da se u doigravanja prenose samo bodovi osvojeni u duelima sa ekipama koje takođe prelaze u isti nivo takmičenja.

 –Najzad smo imali jednu dobru trening sedmicu. Nismo se još kompletirali, izostaće Gudžić, koji bi trebalo da bude fit od ponedeljka, i Miša Milojević, ali oporavili su se Ilić i Spasov, pa smo imali kompletnu spoljnu liniju na raspolaganju. Mislima smo već u plej-autu, prvu utakmicu igraćemo sa Žitko basketom, ali valjalo bi da prekinemo ovaj više nego neprijatan niz i verujem da imamo dobru šansu. Radnik je solidna ekipa, ali su oslabljeni odlaskom najboljeg igrača Luke Petrovića u Slogu iz Kraljeva. No, tu su iskusni Škundić i Mukanović, naš bivši igrač Popović je odličan, naročito u odbrani, imaju dobre centre u Karaliću i Milidragoviću. Ipak, verujem da se polako dižemo i da ćemo u ovom meču staviti tačku na poraze – kaže trener Konstantina Ljubiša Damjanović.

 Utakmica se igra u Čairu, u subotu od 14 sati.

Leave a Reply