Nakon unutrašnjih nesuglasica koje su trajale desetak dana, igrači i uprava Konstantina pronašli su zajednički jezik, na obostrano zadovoljstvo, što je rezultiralo povratkom košarkaša u svakodnevni režim treninga. Pozitivan epilog priče u kojoj niko nije uživao dogodio se posle sednice Upravnog odbora kluba. Igrači su se vratili treningu, uprava je odustala od najavljenih sankcija:

Nakon razgovora sa upravom i trenerom, igrači su sami doneli odluku da se vrate treningu. Dalja objašnjenja su nepotrebna i sada je jedino važno da sezonu završimo na najbolji mogući način – rekao je prvi čovek Konstantina Uroš Parlić.

Igrači su u četvrtak trenirali u punom sastavu, a pred medije je, na redovnoj konferenciji za novinare, izašao trener Marko Cvetković. I njemu je, naravno, laknulo posle dogovora:

Najbitnije je da su se igrači vratili treningu, ostavićemo te neke nepijatne stvari iza nas i sada je pred nama mnogo posla da se što pre vratimo u neku radnu temperaturu. Moramo biti oprezni kako bismo, posle ovolike pauze, izbegli povrede, a opet dovoljno vredni i radni da se što pre vratimo u željenu formu – rekao je trener Nišlija okupljenim novinarima.

I za vreme u kojem nisu trenirale, Nišlije su savladale OKK Beograd 75:71 i obezbedile plasman u Superligu, a sada će gostovati Napretku, kojem ne gori pod nogama, ali još nije obezbedio opstanak:

Idemo na megdan rivalu koga smo dobili u poslednja tri meča. Ali, sada je situacija drugačija i valjda ćemo u naredna dva dana uspeti da podignemo tonus ekipe, kako bismo se u nekom optimalnom izdanju suprotstavili Kruševljanima. O rivalu nemam mnogo toga da kažem, jer sada smo zaista sami sebi najbitniji i kako da se što pre vratimo u neki ritam koji želimo. Moramo da mislimo i malo unapred, jer sredinom sledeće sedmice imaćemo i međukolo u kojem dočekujemo FMP, a narednog vikenda gostujemo Vojvodini. Stoga bismo dane za trening morali da iskoristimo na najbolji mogući način, a pre svega da se doteramo na fizičkom planu, kako bismo do kraja ove lige zabeležili još neku pobedu, a potom mečeve u Superligi dočekali potpuno spremni – nije želeo Cvetković previše da detaljiše, jer ni sam nije bio načisto u kakvom su stanju igrači, posle desetodnevnog izostanka sa treninga.

Novinari su potom upitali Cvetkovića u kojem segmentu igre očekuje najviše problema i koliko će ekipi biti potrebno vremena da se vrati u neki optimum:

Očekujem probleme u svim segmentima igre, osim u želji za pobedom. I utakmica sa OKK Beogradom, koju smo dobili, pokazala je da nam je forma „pobegla“, a sada će, svakako, biti još teže. Ogromna je bila pauza, ali na ruku nam idu neke vesti da će Superliga početi tek po završetku plejofa u ABA ligi, pa ćemo imati dovoljno vremena da se vratimo u normalu. No, sigurno je da ćemo se truditi da i ove preostale utakmice u KLS odigramo najbolje što možemo, jer to dugujemo i sebi i svim rivalima koje se bore za neki plasman – ne odustaje Cvetković ni od jedne utakmice, iako svestan da je i pred stručnim štabom i pred igračima mnogo posla kako bi se nadoknadilo propušteno i kako bi Konstantin ponovo postao „protivnik za izbegavanje“.

Nišlije će u Kruševcu gostovati u subotu, od 19 sati.

Leave a Reply