Uz gostovanja u Železniku i Novom Sadu, jedini ligaš na čijem terenu se Nišlije do sada nisu radovale jeste Tamiš. Konstantin je poražen u oba prethodna meča u Pančevu, pa, iako je malo duela odigrano da bi se govorilo o nekakvoj tradiciji, u niškom timu su silno motivisani da ovog puta stvari preokrenu u svoju korist. Tim pre, jer su i sami nezadovoljni partijama koje su pružali u poslednjih nekoliko utakmica, a razgovorima i treninzima u protekloj sedmici u Konstantinu su pokušali da dođu do modela igre koji ih je krasio u prvom delu sezone, kada su prosto mleli sve pred sobom. Sada to, naravno, ni najmanje neće biti lako, jer je Tamiš ekipa koja takođe ima visoke ambicije i posle nešto slabijeg početka, stigla je do osetno boljih rezultata, koji joj sada daju za pravo da se nada plasmanu u Superligu. Pančevci su trenutno četvrti na tabeli, sa pobedom više u odnosu na najbliže pratioce Vršac i OKK Beograd i večerašnja utakmica za njih ima veliku važnost.

Međutim, u niškom timu ni najmanje se ne obaziru na motive domaćina, već se koncentrišu isključivo na to kako da podignu formu posle neubedljivih izdanja u mečevima sa OKK Beogradom i Napretkom. Bogdan Obrenović je mišljenja da je taj problem, ako ga uopšte ima, lako rešiv:

Tamiš je veoma dobra ekipa, koja se bori za plasman u Superligu i sigurno je da nas čeka veoma teško gostovanje. Ali, ako budemo uspeli da povratimo onu igru koju smo imali u prvom delu sezone, siguran sam da ćemo imati šansu za pobedu u Pančevu. Tu, pre svega, mislim na konstantnost. Potrebno je da igramo agresivno svih 40 minuta, da izbegnemo oscilacije u igri koje smo imali u poslednje tri utakmice i onda će, nadam se, ishod meča više zavisiti od nas-kaže stasiti centar Konstantina.

U senci slabe igre iz koje se, ipak, izrodila pobeda nad Napretkom, ostao je povratak na teren najboljeg igrača Konstantina u prvom delu sezone. Nemanja Barać igrao je sjajno sve dok ga povreda mišića, zadobijena u derbiju sa Vojvodinom, nije odvojila sa terena. Pauza je trajala tačno 49 dana, a u meču sa Kruševljanima stasiti Beograđanin vratio se na teren i biće veliko pojačanje timu Marka Cvetkovića u mečevima koji dolaze. Popularni Baki kaže da se uželeo košarke i da je nestrpljivo čekao da se vrati na teren:

Povreda je prošlost. Trebalo je vremena da se oporavim, ali najbitnije je da je to sada iza mene, da sam se vratio na teren i daću sve od sebe da se što pre vratim u formu, u kojoj sam igrao pre povrede-bilo je sve što je Barać želeo da priča o sebi pokazujući da je timski igrač i da mu je uspeh ekipe najbitniji.

I njemu je jasno da Konstantin ne igra onako kako je to činio u prvom delu sezone, ali veruje da je će niški tim ponovo biti onaj „stari“. Nadajmo se, već od meča sa Tamišom, ove subote.

Najbitnije je da se vratimo sebi, odnosno igri koju smo imali u prvom delu sezone. Trebalo bi što pre da se „probudimo“, a to, pre svega, podrazumeva da moramo da igramo odbranu najbolje što možemo, kako smo je, uostalom, i igrali u prvih deset utakmica ovog prvenstva i da počnemo bolje da trčimo. A kad je tako, manje je bitno ko nam je rival-kaže Barać pred meč u Pančevu.

Tamiš je u svom „Strelištu“ pobeđivao Nišlije u prethodne dve sezone, ali je iz Čaira oba puta izlazio poražen. Barać veruje da bi takav rezultatski redosled sada mogao da se promeni:

Posle serije od šest uzastopnih pobeda, Tamiš je izgubio u poslednja dva meča, od FMP-a u Pančevu i Borca u Čačku. Sada će, siguran sam, biti veoma motivisani da prekinu taj mini niz poraza i daće sve od sebe da krenu u neku novu seriju uspeha, kako bi zadržali dobre šanse za plasman u Superligu. Ali, ponavljam, ako mi budemo igrali onako kako možemo, a koliko možemo već smo pokazali u prvom delu sezone, siguran sam da ćemo imati šansu da Pančevo napustimo kao pobednici-napomenuo je krilni igrač niškog tima pred meč koji se igra sutra, od 18.30.

Marko Cvetković poznat je po stabilnosti, koju demonstrira i kada se pobeđuje i kada njegova ekipa gubi. Nije se libio da stvari nazove pravim imenom, činjenica je da Konstantin u drugom delu sezone nije ni izbliza ubedljiv kao u prvom, ali trener Nišlija veruje u svoj tim i siguran je da će Nišlije ponovo igrati u doskorašnjoj formi, iako o večerašnjem rivalu govori biranim rečima:

Pouzdano znam da će u Tamišu biti veoma motivisani da nas dobiju, jer žele da u preostalom delu sezone izbore plasman u Superligu. Kao klub su stabilni, sa jakim izvorima finansiranja i odličnom logistikom, a ekipa već dugo radi u sistemu trenera Bojana Jovičića, gaje neki stil igre sličan našem, sa jakom odbranom kao osnovom. Što se sastava tiče, prvo ime koje se nameće je Dragan Kruščić, vodeći strelac lige, a u prošlom kolu su na centarskoj poziciji, umesto Komatine, doveli Vuka Ivanovića, koji je studirao u Americi, a već je igrao kod njih i poznaje sredinu. Tu su, naravno, i iskusni Davor Perak, ubojiti strelac koji uvek može da zada glavobolje. Opasnost vreba i od Dušana Miloševića, mladog pleja Đorđevića, Kesara sa pozicija četiri i pet, Manojovića… Dobro se znamo, ovde smo ih dobili 89:79, ali tamo još nemamo pobedu. Verujem da će biti zanimljiva utakmica-dobro je stručni štab Konstantina analizirao igru Tamiša i pripremio se za zahtevan meč, kakav će svakako biti ovaj u pančevačkom „Strelištu“.

Ipak, mnogo više Cvetković brine o svojoj ekipi i o tome kako da se Nišlije što pre vrate na onaj kolosek koji im je i do sada donosio uspehe:

Na nama je sada da prevladamo na terenu, da nametnemo svoj ritam igre i, kao najbitnije, da taj ritam održimo u najvećem delu utakmice, kako bismo došli u šansu za pobedu. Imamo veliku želju da, posle serije nešto slabijih igara, odigramo dobro, onako kako možemo. Najzad smo se kompletirali na treningu, imali smo problema sa povredama nekolicine igrača, ali nadam se da je sve to sada iza nas i da možemo dobro da se spremimo za utakmice koje dolaze. Možda smo malo upali u neku krizu igre, ali stojim iz ovih momaka, jer znam da vredno rade i da se maksimalno trude da budu što bolji i na treninzima i na utakmicama i verujem da će, kako sezona bude odmicala, igrati sve bolje i bolje. Prva prilika da to pokažemo je u Pančevu, gde ćemo pokušati da prikažemo onu igru koja nas je krasila u najvećem broju mečeva i nadam se da ćemo, ako bude tako, doći u situaciju da pobedimo Tamiš-optimista je Cvetković i pred gostovanje u gradu u kojem se Nišlije do sada nisu radovale.

Leave a Reply