Na pretposlednje gostovanje u ovoj godini Konstantin će otputovati osetno oslabljen, što svakako utiče i na njegove šanse u Novom Pazaru. Nišlije će u Raškoj igrati bez već duže povređenog Davida Dojčinovića i Lazara Mladenovića, koga je virus oborio, a pitanje je da li će se nedovoljno oporavljeni Sotirov naći u timu. Još nekolicina igrača popunjavalo je zdravstveni bilten protekle sedmice, pa će Konstantin na ovo gostovanje otići sa gotovo minornim šansama da načini iznenađenje.

I da je kompletan, niški tim bi bio na teškom iskušenju protiv rivala koji je u sezonu ušao sa najvišim ambicijama. Nije mu išlo kako je planirano, pa su Pazarci protekle sedmice promenili trenera. Umesto Marka Dimitrijevića, koji je nekad igrao u Ergonomu, na klupu tima iz Raške seo je Boško Đokić, takođe dobro poznat niškim ljubiteljima košarke, kao prvi trener Konstantina u njegovom debiju u KLS. A Marko Cvetković trenerski je odrastao upravo pod Đokićevim patronatom:

Poznate su moje relacije sa Boškom i koliko sam mu zahvalan na svemu što je uradio za mene na početku moje trenerske karijere. Sada su naši klubovi u potpuno različitim situacijama. Novi Pazar želi da, sa Đokićem na klupi, krene ka vrhu lige, a nisu daleko od vodećih klubova, a mi se grčimo u borbi za opstanak i svaka pobeda će nam mnogo značiti. Novi Pazar ima nekolicinu veoma dobrih igrača, Čvorovića, Todorovića i Mukanovića pre svih, a pitanje je u kakvom ćemo sastavu mi izaći na meč. No, kako god da bude, neki standardi bi morali da se ispoštuju, pa se nadam da će momci pokazati pravi pristup, da ćemo odigrati hrabro i pametno. Sve ostalo je nezahvalno prognozirati-kaže Cvetković pred put u Novi Pazar.

Utakmica u SC „Pendik“ igra se u nedelju, od 17 sati.

Đorđević registrovan

Dušan Đorđević (17, 204), koji je u mlađim kategorijama igrao za KK Niš i OKK Nibak, a poslednjih šest meseci proveo u Vršcu, potpisao je za Konstantin. Đorđević je protekle sedmice registrovan i trebalo bi da debituje već u Novom Pazaru.

Sa Beovukom u Kupu

Konstantin je dobio protivnika u drugom stepenu Kupa Srbije. Nišlije će u četvrtfinalu takmičenja čiji će pobednik igrati na Kupu Radivoja Koraća igrati sa Beovukom, članom KLS. Utakmica će se igrati 20. decembra u Čairu.

Leave a Reply