Uvek je lakše kada se pobedi, naročito ako je serija poraza dugo trajala. Nišlije dva i po meseca nisu znale za uspeh, najzad su, u meču sa, Akademikom pred rekordno malim brojem gledalaca, uspele da ostvare pobedu i sada u znatno boljem raspoloženju odlaze na megdan jednoj od najboljih ekipa u ligi. Konstantin sutra gostuje u Smederevskoj Palanci, a trener Slobodan Nikolić veruje da će tim koji predvodi odigrati rasterećeno, što bi trebalo da ima uticaja i na igru Nišlija:

Mladost je, uz Slobodu, najbolji tim u ovoj ligi. Uostalom, pobedili su u Novom Pazaru, direktnog rivala za plasman u viši rang, pa i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Spoljna linija im je vrhunska za ovaj nivo takmičenja, jer u Kojiću, Šparoviću, Tapuškoviću, a doveli su i Kužetu, imaju kvalitet koji presuđuje. I pod košem su jaki, tu su Arsić i Cvetković, a na klupi sedi moj prijatelj Zoka Todorović, koji je sve to dobro uklopio i zaista su ekipa koja ima kapacitet za velika dela – nahvalio je protivnika trener Konstantina Slobodan Nikolić.

Ipak, ostalo je Nikoliću lepih reči i za tim koji predvodi, naročito posle pobede nad ekipom iz Srbobrana:

Trebalo nam je to, da se momci malo rasterete, da proigraju, pokažu da nisu baš toliko loši koliko tabela pokazuje. Videlo se na treningu koliko im ta pobeda znači, „leteli“ su ove sedmice i zato verujem da će, bez obzira na snagu protivnika, odigrati dobro i ovoj utakmici, a ako uspemo da „zakuvamo“, utoliko bolje – optimista je trener Konstantina

Nikolić neće moći da računa na Dušana Stankovića, koji je u Sofiji na studentskoj razmeni. Meč u Smederevskoj Palanci igra se u subotu, od 19 sati.

Leave a Reply