Pioniri Konstantina zauzeli su drugo mesto u „A“ grupi, nakon što su izgubili od vršnjaka iz Partizana u drugoj utakmici Finalnog turnira Prvenstva Srbije za igrače do 15 godina, koji se održava u Kraljevu. U utakmici u kojoj su pokazale dva lica, mlađane Nišlije izgubile su od crno-belih nada 66:54 (22:12, 24:8, 10:17, 10:17). Najefikasniji u Konstantinu bili su Rajković (16, 5 sk) i Stolić (10, 5 sk):

U prvom delu smo igrali sa previše respekta, gubili sa 25 poena razlike, ali onda smo pokazali da imamo karaktera kao tim, dva minuta do kraja prišli na minus od samo šest poena, ali za preokret nije bilo ni snage, ni vremena. Ipak, u petak nam je najvažniji dan na turniru, nadam se povoljnom ishodu – rekao je trener pionira Konstantina Slaviša Stošić, nakon poraza od Partizana, a pred početak četvrtfinala.

Rival Nišlija u borbi za polufinale biće Spartak iz Subotice, koji je u „B“ grupi takođe ostvario polovičan učinak, ali je sa najboljom koš razlikom osvojio prvo mesto. Utakmica se igra u petak, a počinje u 14 sati.

 

Leave a Reply