Ubrzani ritam Superlige ne dozvoljava vremena za emocije, za uživanje u pobedi, ili tugu zbog poraza. Borac je arhiviran još par sati posle pobede, a u Konstantinu su se potpuno okrenuli sutrašnjoj utakmici sa Partizanom. Realno, razlika između dva tima je velika, jasno je da su crno-beli apsolutni favoriti i mnogi se pribojavaju scenarija iz Sremske Mitrovice, kada je niški tim doživeo težak poraz od Mega Leksa. No, u Konstantinu veruju da će im prikupljeno iskustvo sa prethodna dva meča pomoći da se dostojno suprotstave najtrofejnijem srpskom klubu i da duel u Pioniru neće ličiti na igru mačke i miša.

Mnogo nam znači pobeda nad Borcem, ostvarena onako ubedljivo. Njome smo prilično nadogradili samopouzdanje, jer smo odigrali zaista dobro, a naravno da nam je bilo bitno i da pobedimo. Sad, naravno da je Partizan na višem kvalitativnom nivou i od nas i od Čačana, ali nama je važno da smo sebi pokazali da možemo da budemo i čvršći i koncentrisaniji, nego što smo bili u duelu sa Megom i verujem da ćemo sada biti i konkurentniji nego na toj utakmici. Idemo da se isprsimo koliko god je to moguće, nećemo odustajati od igre, pa ćemo videti kako ćemo proći – ima i opreza, ali i odvažnosti u ovim rečima Božidara Babovića, Konstatinovog beka, koji je košarkaški odrastao upravo u Partizanu.

I baš to što je stasavao u crno-belom dresu biće i poseban motiv za momka, koji je, u dresu reprezentacije Srbije, prošlog leta osvojio titulu prvaka Evrope za igrače do 20 godina:

Biće mi malo čudno, to je sigurno. Ipak sam kroz čitavo svoje košarkaško školovanje nosio Partizanov dres. Ali, već sam imao takvo iskustvo, kad sam prošle godine kratko bio u Metalcu, pa verujem da će taj osećaj proći već u uvodnim minutima, mada ću sada prvi put igrati u Pioniru, na velikoj sceni – iskren je Babović.

O Partizanu se sve već zna. Jedino što se ne zna je odakle preti veća opasnost:

To je tim ujednačenog kvaliteta na svim pozicijama, vratio se i Veličković, pa su sa njim još više dobili na raznovrsnosti. No, sigurno je da, posle ovolike pauze, još nisu na nekom svom optimumu i mi ćemo dati sve od sebe da im se što jače odupremo – spreman je popularni Boža na borbu „prsa u prsa“.

Njegova uloga donekle će se izmeniti, jer će povredom Strahinje Stojačića preuzeti i deo posla u organizaciji igre:

Već smo o tome razgovarali sa trenerom Cvetkovićem, svako od nas u spoljnoj liniji imaće i neke dodatne zadatke, ali to samo još više motiviše, naročito pred rivale kakav je Partizan. Sigurno je da nam Strahinja nedostaje, rivali će sada još više pritiskati Veličkovića i na svima nama je da mu što više pomognemo – jasni su Baboviću novi zadaci u igri.

I kad već govorimo o ličnom performansu, a sezona je na izmaku:

Pa ne znam… I zadovoljan sam i nisam. Mislim da sam mogao i više da pružim, ali evo prilike u Superligi za sve nas, naročito najmlađe u timu, da se pokažemo i da dodatno napredujemo, i timski i individualno – napominje niška „petica“.

Duel Partizana i Konstantina igra se u subotu,  od 19.30 sati, u popularnom Pioniru, koji odnedavno, nosi ime našeg proslavljenog trenera Aleksandra Nikolića.

Leave a Reply