Početak drugog dela sezone nije bio onakav kakav su u Konstantinu planirali. Sloga je odnela pobedu iz Niša, a sutra će tim Marka Cvetkovića biti na novom iskušenju. Nišlije gostuju Napretku u Aleksincu, timu koji na početku sezone nije bio među favoritima za plasman u viši rang, ali sada se učvrstio na drugom mestu, sa samo pobedom manje od vodeće Kolubare. Tim trenera Raičevića je u velikoj formi, što je potvrdio i ubedljivom pobedom u Smederevskoj Palanci, upravo u meču sa timom koji je pre početka sezone bio već viđeni član KLS. Aleksinčani su u 14 kola doživeli samo tri poraza i to na gostovanjima Kolubari, Slogi i Konstantinu i, s obzirom na to da u drugom delu sezone dočekuju sve ove rivale, potpuno su legitimni pretendenti na plasman u viši rang.

 –Napredak je u fantastičnoj seriji od osam pobeda, uzeli su i neke važne „skalpove“ u gostima, igraju zaista ubedljivo i sada su sebe doveli u poziciju da su jedan od favorita za plasman u Košarkašku ligu Srbije. Sad, to nameće i neki dodatni pritisak, jer nije isto kada se neke pobede podrazumevaju i kada se igra rasterećeno. Dobro ih poznajemo, veoma ih poštujemo i znamo kako da igramo sa njima. Samo, pitanje je da li smo sada u stanju da odigramo onako kako želimo – kaže trener Konstantina Marko Cvetković i pojašnjava situaciju u kojoj se trenutno nalazi njegov tim.

 Kako stvari stoje, trener Nišlija više razmišlja o zdravstvenom biltenu ekipe nego o taktički detaljima:

 –Virusi su nas desetkovali, ove sedmice gotovo da i nismo bili u stanju da treniramo. Potpuno ili delimično nisam mogao da računam na Veličkovića, Gudžića, Filipovića, Bjelaka, Banduku i Stošića, Spasov od ranije ima problema sa leđima, a virus je potkačio i ove naše juniore Aleksu Đorđevića i Stevanovića. Sad, ko će od njih i koliko moći da igra u Aleksincu u ovom trenutku zaista ne mogu da kažem, jer svakim danom situacija se menja. Nadam se ipak da ćemo biti u stanju da u Aleksincu na teren izađemo u pristojnom stanju i u što kompletnijem sastavu – kaže Cvetković.

 Zanimljivo, Konstantin i Napredak su ove sezone odigrali čak tri utakmice, sve u Nišu i sva tri puta je slavio Konstantin. Nišlije su najpre slavile u predsezoni, na „Micanovom memorijalu“, potom i u prvenstvu, na posletku i u Kupu Srbije.

 –Te pobede nam svakako daju samopouzdanje pred sutrašnju utakmicu, ali svaki novi meč je i novi izazov i moramo mu odgovoriti na adekvatan način – napominje „kouč“ Nišlija.

 Subotnja utakmica u Aleksincu počinje u 19 sati.  

Leave a Reply