Na žalost, ni ova sezona neće proći bez nepotrebnog štrajka naših igrača, što već postaje neprijatna tradicija kojom se svakako ne ponosimo i o kojoj bi, pored uprave, ovoga puta trebalo da se zamisle i sami igrači i stručni štab, kao i svi oni koji su van kluba, a svakodnevno samo „u čaršijskim pričama  sa nama“. Uprava OKK Konstantin stoji na stanovištu da je ovog puta reakcija igrača ishitrena i nepromišljena, te da je nedostajalo malo više mudrosti kod svih da se trenutna situacija prevaziđe bez ove odluke i prekida u trenažnom procesu. Žalimo što su se igrači odlučili da ne treniraju, jer time najviše škode sebi i postizanju najbolje moguće forme pred, izvesno je, veoma skori početak takmičenja u Superligi. O svemu tome će, nakon nastavka normalnog rada, biti donete i adekvatne odluke i naravno da će se pored striktne isplate svih prinadležnosti  uzeti u obzir i dospeli iznosi za izrečene kazne od strane KLS tokom prvog dela prvenstva.

Činjenica je da plate igračima i stručnom štabu kasne, a najveće zasluge za dosadašnje uspehe pripadaju upravo igračima i stručnom štabu. Ali, očigledno je da ovim mladim ljudima nije lako objasniti kakva je ekonomska situacija u zemlji i u našem gradu i da je zaista veoma malo onih klubova koji sve svoje obaveze izvršavaju striktno i na vreme, kao i onih klubova koji na kraju svake sezone u periodu takmičarskog mirovanja ispunjavaju sve svoje zaostale obaveze. Konstantin je jedan od retkih takvih klubova koji „ne ostaje dužan za minulu sezonu i igrači su sve to već morali da znaju, kao i činjenicu da pored njihovih plata i stipendija klub tokom takmičarske sezone ima i puno drugih obaveza koje su sastavni deo strukture troškova (ishrana, oprema, putovanja, smeštaj). U klubu svi rade po ugovoru, niko nije stalno zaposlen, a u upravi nema nikog ko naplaćuje svoj rad u klubu, uključujući i predsednika.

Poznato je da je OKK Konstantin gradski klub i da se, pored malobrojnih sponzora, dobrim delom finansira iz gradskog budžeta, a prvi meseci svake fiskalne godine posebno su teški, jer je neophodno vreme za izradu revizije klupskog poslovanja u prošloj godini i još puno toga do donošenja odluke gradskih institucija kako bismo i ove godine mogli da dobijamo potporu iz gradskog budžeta. Sve ono o čemu igrači svakako moraju da se informišu su, na ovakav način i ovakvom metodom ucene, propustili da urade i pored svih datih uveravanja da će do kraja februra igrači primiti po jednu i po platu, pri čemu ostajemo i danas, 24. februara.

OKK Konstantin nije klub koji se bavi „pijačnim barometrima“. Ne interesuje nas ko, kada i koliko plaća svoje igrače, a naš budžet je kreiran shodno sredstvima kojim raspolažemo. U klubu nema takozvanih „otvorenih ugovora“ čime pokazujemo da smo ozbiljan klub, koji sa svojim igračima ugovara čitavu sezonu ili više godina, jer, između ostalog, i time želimo da igračima ulijemo sigurnost da će svoj novac i ostale prinadležnosti sigurno dobiti što je bila dosadašnja praksa, a tako će biti i na dalje!

predsednik OKK Konstantin

Uroš Parlić

Leave a Reply