Šesto kolo Druge lige Konstantinu bi, bar na papiru, trebalo da donese jedan od lakših duela, jer mu u goste stiže jedini tim, uz Žarkovo, koji nema nijednu pobedu. No, trener Cvetković nikako ne prihvata ovakve formulacije, napominjući da Konstantin sebi ne sme da dozvoli da potceni bilo koga.

U goste nam stiže ekipa koja nema nijednu pobedu u pet odigranih kola, ali naša mobilnost mora da bude maksimalna. I to posebno napominjem, jer u ovaj meč ulazimo posle poraza u Leskovcu i ne baš sjajnog izdanja u Kup pobedi nad Fer plejom, u kojoj ni pristup ni igra nisu bili na željenom nivou. Uz to, imamo nekolicinu „rovitih“ igrača i povređenog Mladenovića koji sigurno neće nastupiti, što nas je svakako oslabilo na treninzima. No, šta je tu je, još jednom napominjem da u ovaj meč, baš kao i u svaki drugi, moramo ući maksimalno naoštreni i spremni da u svakoj sekundi pružimo najbolje što možemo – kaže trener Konstantina pred večerašnji duel.

Nisu u Konstantinu zapostavili „skeniranje“ protivnika, znaju s kim imaju posla, ali Cvetković kaže da prvenstveno brine svoje brige i nada se i dobrom odzivu publike:

Plana ima svoje kvalitete, dobro su se držali protiv Mladosti iz Smederevske Palanke, Todorović im je očigledno glavni igrač… Ali, zaista mi je prvenstveno bitno kako ćemo mi da izgledamo u tom meču. Želim da od prvog do poslednjeg minuta stav bude na najvišem nivou, a onda verujem da će i kvalitet koji imamo doći do izražaja. Voleo bih i da nam publika dođe u što većem broju, jer nije isto kada igrate u pravom košarkaškom ambijentu i u polupraznoj dvorani – napominje trener niškog tima.

Konstantin će u ovoj utakmici igrati bez Lazara Mladenovića, koji je povredio koleno, ali će tek nakon pregleda magnetnom rezonancom biti ustanovljena dužina pauze. U tim se, nakon što je „preskočio“ poslednje tri utakmice, vraća oporavljeni Vuk Đorđević.

Subotnja utakmica u hali „Duško Radović“ počinje u 18.30 sati, a ulaz je besplatan.

Leave a Reply