Dva uzastopna poraza na startu drugog dela sezone loše su, jasno, uticala na raspoloženje u Konstantinu. Niko nije verovao da će ambicije, iako nikad javno izrečene, o povratku u KLS tako surovo biti potisnute, ali izvesno je da posle poraza od Sloge u „Radoviću“ i Napretka u Aleksincu Nišlije sada samo čudo može da svrsta među prva dva tima u ligi. Jer, Konstantin ima četiri pobede manje od prvoplasiranog tandema Kolubare i Napretka i realno nije više među kandidatima za vrh. Ipak, sve dok se igra mora postojati i obaveza da se pruža maksimum, a Konstantin svakako vredi više od trenutnog plasmana na šestom mestu.

 Idealna prilika da stvari krenu na bolje ukazuje se ovog vikenda kada Nišlije dočekuju Žarkovo, pretposlednji tim lige. Klub iz predgrađa Beograda do sada je ostvario samo dve pobede i ne bi trebalo da predstavlja ozbiljniju prepreku na putu do prve pobede u drugom delu sezone, ali trener Marko Cvetković upozorava da će ova utakmica biti daleko od lake:

 –Oni su mlada i poletna ekipa, koja igra bez prevelikog respekta prema bilo kome. Predvodi ih centar Stanojević, najiskusniji u ovom timu u kojem ima dosta talenata, ali imaju i ograničavajućih faktora, a mladost je svakako jedan od njih. Sa druge strane, mi nemamo pravo da potcenjujemo bilo koga. Ova dva poraza su nas svakako uzdrmala, ali u sportu je jedna od najvažnijih obaveza podići se posle neuspeha. Dobro je da smo se najzad mogli dobro da treniramo i verujem da ćemo večeras izgledati bolje nego na prethodnim utakmicama. Naravno, nadam se pobedi i početku neke nove serije, ovog puta uspešne-kaže trener Konstantina Marko Cvetković.

 Konstantin i Žarkovo igraće u subotu od 19 sati, ulaz u halu „Duško Radović“ je slobodan.

                                                      Z.P.     

Leave a Reply