Poslednjeg dana prelaznog roka u Drugoj ligi, Konstantin je doveo dvojicu košarkaša. To su bek David Dojčinović (26, 193) i krilo Vukašin Đorđević (23, 196), koji su već nosili dres Konstantina.

 Dojčinović je u niškom klubu igrao u sezoni 2017/18, potom je dve sezone nosio dres matičnog Zdravlja iz Leskovca, a onda i srpskoligaša Vlasotinca  a igrao je i na 3×3 basket turnirima. Može da igra na pozicijama jedan i dva, mada je više „dvojka“ i odlikuje se solidnim šutem.

Vukašin Đorđević

 Đorđević je nosio dres niškog tima u prethodne tri sezone, a onda je proteklog leta pristupio Napretku iz Aleksinca, sa kojim je u međuvremenu raskinuo ugovor i vratio se u Niš. Vukašinova najjača oružja su šut sa spoljnih pozicija i ofanzivni skok.

 – I ovo što smo doveli ove momke, shodno skromnom budžetu kojim raspolažemo, pokazuje da se nikako ne mirimo sa trenutnom pozicijom na tabeli. Bili smo na udaru korone, imali mnogo zdravstvenih problema, ali polako se kompletiramo, sada smo proširili sastav i verujem da ćemo uspeti da izborimo opstanak u Drugoj ligi – kaže predsednik Konstantina Zvonko Milošević.

 Dojčinović i Đorđević stekli su pravo nastupa već za naredni meč sa Hercegovcem.

Leave a Reply