OKK Konstantin održao je konferenciju za novinare uoči početka sezone i prve utakmice, koju će Nišlije igrati u Čačku protiv Borca. Meč u Dvorani kraj Morave zakazan je za subotu, 11. oktobar od 19 sati, a evo kakva su očekivanja u taboru Nišlija.

Dobro poznajemo Borac, koji nije bitnije menjao ekipu u odnosu na prošlu sezonu. U tome smo slični, jer smo i mi zadržali veći deo sastava iz prošle sezone, a pristigli igrači su se dobro uklopili i sigurno ćemo predstavljati nugodnog rivala za svakoga u ovoj ligi. Tradicija jeste na našoj strani, jer do sada nismo izgubili od Borca, ali na nju se svakako nećemo oslanjati. Potrebno je da svako od nas uloži maksimum, da budemo ekipa u svakoj sekundi meča u Čačku i verujem da, u tom slučaju, možemo startovati na najbolji mogući način, pobedom – kaže kapiten niškog tima Mladen Vitković.

Petar Despotović je bio precizan, baš kao u šutu za tri poena:

Mislim da smo malo slabiji, nego prošle godine, ali to ne mora ništa da znači, jer je liga ujednačenija nego ikad. Nema izrazitih favorita, svaka ekipa će moći da se nada pobedi u bilo kom meču i mislim da nas očekuje dosta zanimljivo takmičenje. Mi u Čačak idemo da damo sve od sebe i verujem da možemo da se nadamo pobedi – kaže Despotović, koji je prošle sezone bio prvi strelac Konstantina.

Trener Marko Cvetković najpre je bio upitan o kvalitetu lige:

Početak je takmičenja, još se nisu sve ekipe kompletirale, a postoji to pravilo da je dozvoljena registracija još tri igrača na 72 sata do početka lige, pa treba ostaviti neke zagrade u formulacijama o potencijalu rivala. To se, naravno, odnosi i na Borac, koji dovoljno poznajemo i nekih većih iznenađenja ne bi trebalo da bude. Što se nas tiče, imali smo sreću da se ove godine kompletiramo relativno na vreme. Malo smo kasnije počeli pripreme, ali verujem da smo dosta toga uradili na pripremama. Još se taktički i kompozicijski uigravamo i verujem da ćemo dobro izgledati u Čačku. Raspored je relativna stvar. Tačno je da u prve dve utakmice gostujemo, ali upravo zbog toga bi trebalo da postoji neko manje opterećenje u tim utakmicama, što može da rezultira boljom igrom i dobrim rezultatima.

Cvetković je potom govorio o šansama niškog tima u ligi od 12 klubova:

Vidim da nas svrstavaju u favorite lige, što je meni drago, jer tako nije bilo prošle sezone, a zadržali smo veći deo tima. Ako smo za godinu evoluirali do statusa jednog od pretendenata na Superligu, to znači da se poštuje rad u ovom klubu i igre momaka koji igraju u Konstantinu. No, to nas, sa druge strane, još više obavezuje. Ne bi valjalo da sad nešto “poletimo”, pa da posle budemo negativno iznenađenje lige. Verujem da do toga neće doći i potrudićemo se da zadržimo onaj radni tonus koji smo imali do sada. Mi smo mlada ekipa, što pokazuje i to da je Peca Despotović sa svojih 26 godina najiskusniji igrač u timu, a ovog leta smo priključili Lazara Mladenovića, koji je 1995. godište i godinu mlađeg Vukana Stojanovića, koji imaju svoje uloge u timu i sigurno će doprinositi našem kvalitetu. Bogdan Obrenović se poslednji priključio i potrebno je malo vremena da se prilagodi ekipi, a i da se ostali igrači naviknu na njega. Sada imamo pet visokih i sedam spoljnih igrača, a moguće je da do kraja prelaznog roka dovedemo još jednog igrača na spoljnoj poziciji.

O konkurentima:

Što se konkurenata tiče, kažem, nemam još pravi uvid, jer još nemamo kompletne “rostere” ostalih ekipa. Ipak, igrali smo u Vršcu protiv istoimenog tima, koji će svakako biti jedan od pretendenata na vrh, jer su se dobro pojačali i imaju kontinuitet rada u treneru Oliveru Popoviću, koji je tamo već treću sezonu. Sigurno je tu i FMP koji ima svoju bazu i popunu iz Crvene zvezde i svakako je jedan od favorita. Verujem da treba računati i na Vojvodinu, koja je zadržala neke igrače iz prošle sezone, popunili su se tamo gde je trebalo i u njima vidim nekog takmaca. No, kažem, rano je još za neke smele prognoze. Da vidimo kako će proteći ovih prvih par kola, pa ćemo imati jasniju sliku o kvalitetu rivala – zaključio je Cvetković svoje izlaganje na konferenciji za novinare uoči početka lige i duela sa Borcem u Čačku.

Leave a Reply