Košarkaši Konstantina su u meču sa Žarkovom ostvarili prvu pobedu u drugom delu sezone, ali i prikazali igru koja ohrabruje posle par neubedljivih partija. Valjalo bi nastaviti u istom ritmu, a ovog vikenda Nišlije gostuju nepredvidivoj ekipi Zemuna, koja je u prošlom kolu u Smederevskoj Palanci prekinula niz od četiri uzastopne pobede. Zemunci imaju nekolicinu iskusnih igrača i pravu plejadu mladih i talentovanih momaka koji u ovoj ligi skupljaju iskustvo za ostvarenje nekih viših ambicija.

 –Idemo u goste ekipi sa kojom imamo 1:1 u pobedama ove sezone. Ovde smo ih dobili u prvom delu sezone, a potom izgubili od njih u Kupu Srbije. Agresivno igraju, na granici faula, ovde su nam pravili dosta problema u prenosu lopte, a uz to se dobro šire u napadu, imaju igrače koji su talentovani i sposobni da kažnjavaju svaki veći prostor u igri. Dakle, u odbrani moramo biti veoma oprezni, a u organizaciji napada pametni i obazrivi i ako te elemente stavimo pod kontrolu, mislim da možemo da se nadamo dobrom rezultatu – kaže trener Konstantina Marko Cvetković pred subotnje gostovanje u „Pinkiju“.

 U Nišu je bilo 90:78 za Konstantin, ali i ta utakmica pokazala je da je oprez poželjan, jer su Nišlije tek u finišu slomile otpor gostiju:

 –U odnosu na našu prvu utakmicu, promena je u tome što oni više ne mogu da računaju na Filipa Šepu, koji im je dosta značio u napadu, ali čini mi se da su sada rastčaniji, predvođeni Burićem, jednim od najiskusnijih igrača u ligi. Sve u svemu, trebaće nam dosta i koncentracije i energije da bismo mogli da se nadamo pobedi, a ona je svakako naš cilj u ovom meču – podvlači Cvetković.

 Konstantin će u Zemunu igrati bez Aleksandra Ilića, koji je povredio koleno u meču sa Žarkovom, a ostali su, sa izuzetkom već duže odsutnog Mladenovića, spremni za igru.

 –Sve više se nameću i ovi mladi momci, naročito Aleksa Stevanović koji je u meču sa Žarkovom koristio šansu na pravi način i ja se nadam da će i u Zemunu pokazati da s pravom računamo na njih. Zadovoljan sam kako smo trenirali ove sedmice i nadam se da će se to odraziti i na igru i rezultat u meču sa Zemuncima – kaže Cvetković.

 Utakmica u dvorani „Pinki“ igra se u subotu, od 16.45 sati.

Leave a Reply