Nakon dve uzastopne pobede, Konstantin je vezao i dva poraza, pa je ponovo u donjem delu tabele, u društvu ekipa koje će se grčevito boriti za opstanak. Ali, ako je neuspeh u meču sa Mladošću izazvao gnev trenera Marka Cvetkovića, zbog nedostatka borbenosti i pravog pristupa, poraz u Pirotu bilo je lakše svarljiv. Iako oslabljene izostankom Dojčinovića i Živkovića, Nišlije su u ovom meču bile znatno punokrvnije i odigrale su sa mnogo više energije, što znači da je Cvetkovićeva beseda imala efekta. Sad, neki limiti koje ova ekipa Konstantina teško prevazilazi mogu da se nadoknade samo naknadnom selekcijom, ali dok se to ne desi, valjalo bi izvući maksimum iz sebe, načiniti još neko iznenađenje i „štrpnuti“ još koju pobedu. No, to je moguće samo vanrednim angažmanom, na kojem Cvetković toliko insistira.

Upravo takav, ratnički, pristup očekuje se od Nišlija i u nedeljnom meču sa Proleterom, trenutno drugoplasiranim timom lige. Zrenjaninci u Niš stižu kao veliki favoriti, u sedam kola ostvarili su pet pobeda, a ispred njih je samo užička Sloboda. Ipak, u Konstantinu su odlučili da ne „brenuju“ nikog i treba verovati da će i u nedelju pokušati da demonstriraju svoj mladalački zanos:

Mislim da smo neke znake poboljšanja pokazali već u meču sa Pirotom. Imali smo dobar pristup, ali nedostajala su nam dvojica igrača u rotaciji što se osetilo u kasnijem periodu utakmice. Sad nam u goste stiže jedna od najiskusnijih ekipa u ligi, napadački vrlo raznovrsna, brzo otvaraju kontranapade, a iz „skautinga“ smo videli da se ističe plejmejker Božović. Ipak, potrudićemo se da se, ovde na našem terenu, i mi pitamo. Sigurno je da ćemo im izaći „na crtu“, pa ćemo videti– mladalački odvažan je bek Konstantina Martin Sotirov, koji je tek pre deset dana postao punoletan.

Puno komplimenata na račun nedeljnog rivala izneo je i prvi pomoćnik trenera Cvetkovića Ivan Đorđević, zadužen za prikupljanje informacija o protivnicima, ali veruje da će Proleter u Čairu naići na dostojnog takmaca:

Proleter je ekipa koja se ističe, pre svega, dobrim trčanjem. Trude se da tempom slamaju protivnika, nameću brzu tranziciju i nastoje da postižu što više lakih poena. Nas je, zbog skraćene rotacije, malo umorio umorio ovaj ritam sreda-nedelja, ali ovo je mlada ekipa, koja se brzo oporavlja i verujem da ćemo potpuno spremni dočekati Zrenjanince. Igramo sa oscilacijama, što je i normalno za ove momke, jer veliki broj njih igra svoje prve seniorske mečeve, ali u Pirotu su pokazali da mogu da se isprse i sada im je prilika da to urade i pred svojom publikom – kaže prvi asistent trenera Cvetkovića.

Nišlije bi Zrenjanince trebalo da dočekaju u kompletnom sastavu, jer se Živković i Dojčinović oporavljaju, ali tek će se na dan utakmice znati koliko su, posle pauze, kadri da pomognu ekipi. Utakmica u Čairu igra se u nedelju, od 19 sati.

Leave a Reply