Sutra se spušta zavesa na takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije, a njen „nastavak“ zvani Superliga počeće čim se okonča finalna serija plej-ofa ABA lige. Navikli su ljubitelji košarke u našem gradu da u završnici domaćeg prvenstva gledaju i Konstantin, ali ovog puta to ne samo da se neće desiti, već će niški tim u narednoj sezoni igrati u nižem rangu takmičenja, zajedno sa svojim sutrašnjim protivnikom Smederevom. Pitanje je samo ko će od dva tima biti pretposlednji, a ko će sa „fenjerom“ u Drugu ligu Srbije. Naravno, izbegavanje poslednjeg mesta nije samo stvar prestiža, već i sportskog vaspitanja.

Oba tima u poslednje kolo ulaze sa po tri pobede, pa je stvar potpuno jasna. Pobednik ovog duela biće bolje plasiran na kraju prvenstva:

Naravno da nam nije svejedno kako ćemo završiti ligu. To smo, verujem, pokazali u najvećem delu mečeva ove sezone, iako smo u međuvremenu ostali bez nekolicine igrača i znatno podmladili tim. Ovi naši „klinci“ sve bolje koriste ukazanu minutažu i zaslužuju podršku, pa se nadam da će i publika doći u većem broju da se zajedno, pobedom, oprostimo od sezone na koju niko nije ponosan, ali iz koje bismo mogli da izvučemo neke benefite za godine koje dolaze – kaže trener Konstantina Ivan Simić uoči završne utakmice u Košarkaškoj ligi Srbije.

Smederevo je takođe mlada ekipa, u kojoj igra nekolicina veoma talentovanih momaka iz pogona Mega Leksa, a ističu se Stefan Simić, Novak Musić, Stefan Kenić…

Tim kolege Zorana Todorovića vrvi od talenta i sigurno je da u Niš dolaze sa istim motivom koji imamo i mi. Međutim, na nama je da pokažemo da i u Konstantinu igraju igrači koji imaju i sadašnjost i budućnost, a svakako smo ohrabreni povratkom dvojice igrača na koje nismo mogli da računamo u Kraljevu. Luka Živković je zalečio povredu pete i biće nam od velike pomoći pod koševima, a Dojčinović se oporavio od trovanja hranom i takođe je u redovnom treningu. Dakle, Smederevo dočekujemo u najjačem mogućem sastavu i sa velikom željom da se pobedom oprostimo od ove sezone – kaže mladi trener niškog tima.

Konstantin i Smederevo igraće u sredu, od 19.30 sati, a ulaz u Čair je besplatan.

Leave a Reply