Košarkaši Konstantina imaju lepu priliku da u subotu ostvare i treću pobedu u nizu. U goste im stiže Vrbas, tim koji je sjajno započeo sezonu, ali je potom ušao u seriju promenljivih rezultata i sada je samo dva koraka iznad opasne zone. Za ishod ove utakmice ima više zainteresovanih klubova, jer ukoliko Vrbas izgubi u Nišu, a najbliži rivali Rtanj i Proleter igraju kod kuće sa Zemunom, odnosno Planom i sigurno planiraju bodove, borba za opstanak doći će do tačke ključanja. Sve navedeno poziva Nišlije na oprez, ali u Konstantinu kažu da brinu samo svoju brigu:

 –Ne sumnjam da Vrbas dolazi u Niš sa mnogo motiva, ali i samopouzdanja, jer su u prošlom kolu ubedljivo porazili i Mladost iz Smederevske Palanke. U poslednja dva kola pojačani su našim poznatim „basketašom“ Markom Savićem, koji im završava dosta stvari u odbrani, a koristan je i u napadu, imaju solidnu ekipu koja može da odigra sa svakim u ovoj ligi. No, pobedili smo ih u prvoj utakmici i to onda kad su bili u odličnoj formi, nema razloga da to ne učinimo i sada. Imamo priliku za treću pobedu u nizu i verujem da ćemo je i iskoristiti – kaže trener Konstantina Marko Cvetković.

 Dobra vest je i da su se Nišlije najzad kompletirale na treningu. Aleksandar Ilić je sanirao povredu mišića, odmor na prošloj utakmici je koristio i „rovitom“ Vladimiru Veličkoviću, a iza mladog Alekse Stevanovića ostala je povreda nosa, pa će i on biti u sastavu za večerašnju utakmicu. Van stroja je jedino Lazar Mladenović, koji je pauzirao u većem delu sezone:

 –Imali smo priliku da dobro treniramo, malo smo se i osvežili, postoje svi uslovi da pružimo još jednu dobru partiju i da se učvrstimo pri vrhu tabele. Nemamo više šansi za plasman u KLS, ali motiva uvek mora da bude i, iskreno, nadam se pobedi, a lepo bi bilo kad bismo do nje stigli uz malo brojniju publiku – kaže Cvetković.

 Utakmica u hali „Dušan Radović“ počinje u 19 sati, ulaz je besplatan.

Leave a Reply