Najzad je došao kraj sezoni, u kojoj se Konstantin strmoglavio čak do Prve srpske lige. Nišlije su se zlopatile u ligi u kojoj su imale ubedljivo najmlađi tim, pa su već na polovini sezone bile prežaljene. Bilo kako bilo, večeras dolazi kraj njihovim mukama, jer se u Drugoj muškoj ligi Srbije igra poslednje kolo. Jedina polu-nepoznanica je ko će se, uz užičku Slobodu, plasirati u KLS, ali sva je prilika da će to biti Novi Pazar, kojem je za ovaj uspeh potrebna pobeda u Žarkovu. U borbi za opstanak sve dileme rešio je upravo Konstantin u prošlom kolu. Niški tim je, pobedom u Velikoj Plani, oduzeo svaku nadu domaćinu da može do spasa, pa će u niži rang otići Konstantin, Plana, Akademik i Smederevo. Ako ne bude nekih „pretumbacija“ za zelenim stolom…

Dakle, Nišlije su pobedom u Velikoj Plani pokazale da nisu izgubile motiv za nadmetanje do kraja. Upravo sa takvom devizom, da do kraja odigraju maksimalno, dočekuju i poslednju utakmicu u sezoni. Njihov rival je Klik iz Arilja, osmoplasirani tim lige, koji se spasao ispadanja, a u proteklih 25 kola je ostvario 13 pobeda i 12 poraza. Zanimljivo, u prvom meču u Arilju, Konstantin je postigao rekordno mali broj poena, bilo je 73:46.

Očekuje nas poslednja utakmica u sezoni protiv ekipe koja je izborila opstanak, što znači da utakmica nema veći takmičarski značaj. Ipak, mi želimo da im se revanširamo za onaj neprijatan poraz u prvom delu sezone, koji nismo zaboravili, ali i da pobedom okončamo ovu sezonu. Dobro smo odigrali u Velikoj Plani, pa nema razloga da tako ne bude i u ovom poslednjem meču u našoj hali – kaže centar Konstantina Lazar Mladenović.

Utakmica u hali Čair počeće u 18.30 sati.

Leave a Reply