U meč sa Smederevom Konstantin će ući kao tim koji je već obezbedio plasman u Superligu, ali u niškom klubu se trude da u preostala četiri kola domaćeg prvenstva potpuno zanemare tu činjenicu. Nišlije su vedrog duha stigle na susret sa novinarima, ali potom je sve prštalo na treningu, jer u Konstantinu tvrde da njihove ambicije nisu presahle. To će se, tvrde, videti već na večerašnjoj utakmici sa Smederevom, a i na preostale tri, koliko je još ostalo do završetka takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije:

Čestitao bih saigračima i stručnom štabu ulazak u Superligu. Naravno, o njoj ćemo govoriti kada dođe vreme za to, a sada nam preostaje da se skoncentrišemo na preostala četiri kola u Košarkaškoj ligi Srbije. Igraćemo kao da nam je svaka pobeda neophodna i nadam se da ćemo završiti sezonu sa samo četiri poraza, koliko ih imamo i sada. Što se Smedereva tiče, oni su izmenili ekipu u odnosu na našu prvu utakmicu, pokazuju da su ambiciozni, a pre dva kola su ubedljivo dobili Vojvodinu, tako da moramo biti maksimalno oprezni i nadam se da ćemo, pravilnim pristupom pre svega, dobiti utakmicu  -rekao je Strahinja Stojačić, koji je meč u Subotici odigrao sa povišenom temperaturom.

Bogdan Obrenović takođe potvrđuje da plasman u Superligu samo još više obavezuje niški tim:

Naravno da ovaj ulazak u Superligu neće zadovoljiti naše ambicije. I tamo ćemo se truditi da igramo svoju igru i pokušaćemo da pobedimo u svakoj utakmici. Do tada, nemamo pravo ni na opuštanje ni na neko samozadovoljstvo postignutim. Meč sa Smederevom nije nam ništa manje bitan nego prethodne utakmice. Naprotiv, sada imamo obavezu više da pokažemo da nismo slučajno superligaši i pokušaćemo da napredujemo kao tim u svakom meču koji dolazi – odlučan je u stavu centar niškog tima.

Marko Cvetković odavno je poznat kao neko ko ni sebi ni igračima koje predvodi ne dozvoljava bilo kakav ekstreman vid ponašanja. Kada se posrtalo, nije bilo panike, pa ni sada nema euforije:

Jesmo postigli lep uspeh, ali o Superligi ćemo pričati kada počne to takmičenje. Imamo pred sobom još četiri utakmice u ovoj ligi i u njima valja potvrditi neku uzlaznu formu u kojoj se nalazimo od meča sa Vršcem. Rekao sam i momcima, a kažem i sada da smo mi tek na polovini sezone. Odigrali smo 18 utakmica, očekuje nas još najmanje 18 mečeva do kraja i u njima moramo da potvrdimo, ako ne i da podignemo nivo svoje igre koja nas je krasila do sada. Nije nevažno na kojoj ćemo poziciji završiti KLS ligu. Ako budemo imali šansu da se borimo za prvo mesto, a evo vidimo da je FMP izgubio u Kraljevu, treba da se borimo da je iskoristimo – ne dozvoljava trener Konstantina gubitak oštrine u takmičarskom duhu.

O subotnjem protivniku samo reči hvale:

Smederevo je tim koji zavređuje poštovanje, jer u teškim uslovima prave dobar rezultat. Igraju neke atipične vrste odbrane, promenili su dvojicu igrača u odnosu na naš prvi duel. Umesto Stevovića i Radenkovića sada su tu Zekavičić i Stefan Živanović, bivši igrač Igokee i Metalca. No, kao i do sada, gledamo prvo sebe i najbitnije je da mi održimo onaj nivo agresije u odbrani kakav smo imali i u Subotici, gde smo baš dobrom defanzivom nadomestili pad koncentracije u napadu u drugoj četvrtini. Eto, imali smo igrače, kao što su Obrenović i Gudžić, koji su, bez nekog značajnijeg učinka u napadu, izneli veliki teret u odbrani i pokazali kako se igra za tim. To je pravi primer odnosa koji želim u timu i tako moramo igrati i večeras i u svakoj narednoj utakmici – napominje Cvetković.

Zbog ulaska u Superligu, U Konstantinu su najavili slobodan ulaz za dame i đake, a džentlmeni će morati da izdvoje zaista simboličnu sumu od 100 dinara, koliko koštaju ulaznice za meč sa Smederevom. Duel u Čairu počeće u 20 sati.

 

Parlić: Postali smo nezaobilazni!

Uroš Parlić, prvi čovek Konstantina, od nedavno i RKSIS, pred novinarima je govorio ne samo o uspehu niškog kluba u KLS, već i o nedavno završenom Kupu Radivoja Koraća:

Čestitam momcima, stručnom štabu i svima u klubu na ovom uspehu koga smo, iako to nismo javno naglašavali, priželjkivali. Ovo je samo jedna od faza u procesu razvoja košarke u Nišu, pogotovo jer se očekuje značajna promena u našem takmičenju, već dogodine se nadamo jednoj jakoj srpskoj ligi. Verujem da bismo i u Kupu Koraća ostvarili značajniji rezultat, samo da žreb nije bio onako nemilosrdan i odmah nas namerio na prejaku Crvenu zvezdu. Pozivam i publiku da nam se pridruži u namerama da stvorimo jedan jak Konstantin, koji će imati stalno mesto u društvu naših najboljih klubova. Ovi momci stvarno igraju punog srca, na našim mečevima uvek ste mogli da gledate dobru košarku i tako će, siguran sam, biti i u svim preostalim utakmicama.

Za organizaciju Kupa Koraća košarkaški Niš i Konstantin, kao klub koji je, uz podršku RKSIS, organizovao ovo takmičenje, stigle su brojne pohvale. Parlić kaže da svi računi još nisu svedeni, ali da dobitak nije samo finansijske prirode:

Mislim da je Kup predstavljao istinski praznik košarke u Nišu, a da smo mi kao klub i kao regionalni savez pokazali da umemo da se nosimo sa ovako zahtevnim poslom. Pobrinuli smo se da se čak i utakmica najvišeg rizika, između Zvezde i Partizana, odigra u regularnim uslovima. Još ne znam kako smo finansijski prošli, jer smo imali zaista velike troškove na pojačano obezbeđenje i stalno smo ih uvećavali, baš u želji da sve prođe u najboljem redu. Na UO KSS smo istakli nameru da apliciramo za domaćinstvo nekog od narednih velikih takmičenja i sada je, za razliku od nekih prošlih vremena, Niš nezaobilazan kao jedan od gradova domaćina nekog od budućih šampionata – rekao je Parlić na susretu sa novinarima.

Leave a Reply