Sa najdužeg putovanja u ovoj sezoni, košarkaši Konstantina stigli su u Niš kao superligaši i, bez obzira na to kako će je završiti, ovu sezonu učinili su najuspešnom u kratkoj istoriji kluba. Jer, osim što su po drugi put za tri godine obezbedili plasman u Superligu, ove sezone su igrali i na Kupu Koraća, a kontinuitetom uspeha pokazali da Konstantin napreduje i kao klub.

Spartak je savladan sa 74:65 u meču u kojem je Konstantin definitivno pokazao da je kriza igre prošlost i da su se Nišlije vratile proverenim vrednostima koje su ih i dovele u poziciju da budu ponosne na svoj uspeh:

Čestitke momcima, na svemu što su pružili u ovoj sezoni. U Subotici je bilo naročito teško, jer smo na meč došli posle napornog putovanja i osetilo se to u prvom poluvremenu, mada moram da napomenem da nijednog trenutka nismo odustajali od odbrane. U trećoj četvrtini smo upravo dobrom defanzivom “slomili” protivnika i stigli do prednosti, koju više nismo ispuštali. Drago mi je i da sam bio u prilici da uvedem u igru dvojicu naših najmlađih igrača Savića i Stojanovića, mada ne želim nikoga da ističem, jer smo igrali i delovali kao tim, što me posebno raduje. Forma nam je u usponu, u poslednje tri utakmice, protiv Vršca, Zvezde i Spartaka vratili smo se onoj igri koja nas je krasila u prvom delu sezone i sada želimo da zadržimo taj standard i na pravi način okončamo ova četiri meča kako bismo što spremniji ušli u Superligu i u tom takmičenju pokazali sve ono što nas je krasilo u najvećem delu ove sezone-rekao je trener Konstantina Marko Cvetković posle i zvaničnog plasmana u društvo naših najboljih klubova.

U sjajnoj timskoj igri, procentima su se izdvojila dvojica visokih igrača. Danilo Tasić i Goran Ostojić su veliki drugari, a u “Dudovoj šumi” su prosto briljirali. Obojica su na svom kontu imali indeks 22 (Ostojić 15, 10 sk, Tasić 13, 7 sk):

Ma dobro, izgleda da smo nas dvojica sada ušli u formu, ali čitava ekipa je odigrala veoma dobro i zaista me raduje da se polako vraćamo onoj igri, koja nas je i dovela do ovih uspeha-pokazao je Tasa kakao se razmišlja u Konstantinu.

O pobedi u Subotici nije imao mnogo šta da doda u odnosu na trenera Cvetkovića:

Dobro odigrano. Otišli smo tamo maksimalno motivisani, jer smo znali da nam ta pobeda i definitivno donosi Superligu. Malo smo slabije odigrali u prvom poluvremenu, jer smo dosta dugo putovali i bukvalno iz autobusa ušli u halu, pa nam je trebalo vremena da se prilagodimo i rivalu i uslovima. Ovim se, međutim, naše ambicije ne završavaju. Pokušaćemo da do kraja KLS lige ostvarimo što više pobeda i da zauzmemo najbolji mogući plasman na tabeli-rezimirao je vižljasti igrač utiske iz Subotice.

Već u subotu u Niš stiže Smederevo:

Nema opuštanja! Oni mogu da budu veoma neugodni, pojačali su se Živanovićem, dobili Vojvodinu i Borac u poslednja tri meča, igraju bez opterećenja i moramo dobro da se pripremimo za tu utakmicu. Ali, kao što sam malopre rekao, mi ćemo u svakom meču do kraja lige ići na pobedu. Nadam se da ćemo ovog puta imati i bolju podršku sa tribina, pa da zajedno sa publikom proslavimo ulazak u Superligu-poentirao je Tasić, lako kao sa “zicera”.

Leave a Reply