Približava se kraj polusezone, a Konstantin će sutra četvrti put igrati pred svojom publikom. U Čair stiže Sloga, tim koji je u prethodnih osam kola dobio samo dve utakmice i, ako bi se samo na osnovu dosadašnjeg učinka dalo zaključivati, Nišlije su apsolutni favoriti u sutrašnjem meču. Ipak, u Konstantinu i ne pomišljaju da potcene Kraljevčane, a oprez nalaže i iskustvo iz meča sa Spartakom u Čairu, u kojem su Nišlije na manje od tri sekunde do kraja uspele da izbegnu poraz.

Ako je suditi po rezultatima, može se reći da Kraljevčani nisu u sjajnoj formi, mada je njihov prvenstveni cilj da pobeđuju na svom parketu, a svaka pobeda na gostovanjima je veliki kapital. U toj njihovoj opuštenosti u sutrašnjoj utakmici i leži opasnost za nas, tako su igrali i u Železniku i malo je nedostajalo da iznenade FMP. Od pojedinaca, ističe se Vulić, igrač-tim, od čijeg učinka mnogo zavisi. Upravo zbog povrede u meču sa FMP-om, Vulić nije igrao protiv Borca meč koji su izgubili, ali prema našim informacijama, biće spreman za utakmicu sa nama. Mi ćemo, naravno, nastojati da se što bolje pripremimo za meč, da oprez podignemo na potreban nivo i da kvalitet koji posedujemo pretvorimo u još jednu pobedu-kaže Vladimir Zlatanović, pomoćni trener u stručnom štabu Marka Cvetkovića.

Zlatanović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare zamoljen da prokomentariše činjenicu da Konstantin nema nijednog igrača koji dominira u pojedinačnim statističkim kategorijama, a opet je na vrhu tabele i to nakon što je sve, osim utakmice sa Spartakom, dobio dvocifrenom razlikom :

Pa eto, mislim da nas je upravo to i dovelo na ovu poziciju na kojoj smo sada. Konstantin je tim u svakom smislu te reči, niko nije opsednut statistikom i indeksima, svako radi svoj posao onako kako najbolje može, imamo zdravo jezgro i trudimo se da budemo što bolji-rezimirao je prvi asistent Marka Cvetkovića.

Konstantin će u meč sa Slogom ući oslabljen, jer zbog povrede kolena u timu neće biti Strahinje Stojačića. Vižljasti plejmejker juče je bio u Novom Sadu na pregledu magnetnom rezonancom kod poznatog doktora Milankova i vesti su, ipak, ohrabrujuće:

U prvi mah se činilo da je povreda ozbiljnije prirode, da će biti neophodan i hirurški zahvat, koji bi me duže odvojio od terena, ali, na sreću, radilo se samo o zgrušavanju krvi posle zadobijenog udarca i posle desetak dana terapije trebalo bi da budem spreman, možda već za meč sa Vojvodinom u Novom Sadu-raportirao nam je Stojačić, koji će se već danas vratiti u Niš.

A da je u Konstantinu svaki igrač podjednako važan i da se misli i na budućnost, pokazuje i to što su pred novinarima govorila dvojica najmlađih u timu. Vukan Stojanović prošao je Nibakovu školu, osvojio bronzu na EP kadeta 2012. godine, a nakon jednogodišnjeg školovanja u SAD, igra prvu seniorsku sezonu.

Meni je zaista čast da sam u ovoj ekipi Konstantina. Ovo je moja prva seniorska sezona, trudim se da što lakše prođem kroz proces prilagođavanja, da što više naučim i da što doslednije ispunjavam zahteve trenera. Oslabljeni smo neigranjem Strahinje Stojačića, ali verujem da ćemo timskim zalaganjem nadomestiti njegovo odsustvo i ostvariti i devetu pobedu u nizu-rekao je Stojanović.

Nadovezao se Stefan Savić, momčić koji je u Niš stigao iz čačanske Mladosti, a sada stiče prva seniorska iskustva:

Došao sam zajedno sa trenerom Zlatanovićem, uz kojeg sam stasavao dve godine u Čačku, a nadam se da ćemo i ovde što duže sarađivati. Sjajno je biti deo ove ekipe. Evo, iza nas je niz od osam pobeda, imamo priliku i za devetu. Na papiru smo veliki favoriti, ali naravno da to treba opravdati i na terenu. Jesmo oslabljeni Stojačićevim izostankom, ali zna se da mi igramo izrazito kolektivno, da odbranom stičemo prednost na terenu i potrudićemo sa da tako bude i protiv Sloge-odlučan je Savić.

Utakmica u Čairu igra se u subotu od 20 sati, ulaznice će se ovog puta naplaćivati, ali po simboličnoj ceni od 100 dinara.

Leave a Reply