Derbi začelja-tako bi se mogao nazvati duel dvaju ekipa, koje, uz Smederevo, još nisu osetile slast pobede u prva tri kola. Ipak, Konstantin i Kolubara imaju najslabije koš-razlike i zauzimaju poslednja dva mesta u ligi. Stoga ovaj meč ima veliku važnost za oba tima, jer će jedan od njih sigurno upisati „prvenac“. U Konstantinu kažu da će sve učiniti da „fenjer“ prepuste nekom drugom…

Svesni smo važnosti ove utakmice, oba tima žele da se pokrenu sa „nule“ i sigurno je da ćemo dati sve od sebe da baš mi budemo ti koji će pobeći sa začelja. Iako nemamo rezultate iza sebe, nadam se da ćemo protiv Kolubare imati i pomoć publike, jer bi nam nena podrška sigurno pomogla da lakše prevladamo teškoće i krenemo uzlaznom  linijom-kaže mladi Vukašin Đorđević, koji je ovog leta stigao u Konstantin iz komšijskog Naisusa i vrednim radom i talentom se izborio za ugovor.

Još je takvih momaka u niškom timu, a trener Marko Cvetković nastoji da ih najpre nauči osnovnim postulatima seniorske košarke, a onda da iz adekvatnog pristupa i rada dođu i rezultati:

Ništa se bitno ne menja u nekom mom poslu, trudim se da što pre „povežem“ ove momke da počnu da funkcionišu zajedno, a to, napominjem, najlakše ide kroz igru u odbrani. Liga se zahuktava, imamo iza sebe tri ubedljiva poraza i deprimirajuću koš razliku, ali mislim da je pitanje vremena kada će ovaj njihov rad, a momci zaista ulažu maksimum na treninzima, početi da se isplaćuje. Treba im samopouzdanja, ali ono se stiče, a ja verujem da ćemo u subotu makar podići igru na viši nivo. Sad, da li će to biti dovoljno za prvu pobedu, stvarno je nezahvalno prognozirati-kaže trener Konstantina.

Cvetković je, naravno, dobro skautirao protivnika i kaže da je i sam pomalo iznenađen lošim plasmanom tima iz Lazarevca:

Kolubara je formirala tim sa ambicijom da gravitira prema gornjem delu tabele, ali i oni su, kako vidimo, bez pobede u prethodna tri kola. Imaju Vuletića i Simića, igrače koji su bili zapaženi i u KLS, tu je i Bjeloica na mestu centra, pa i Drašković koji može da igra na više pozicija u timu, jedna ekipa koja svakako želi više od postignutog i sigurno je da u Nišu vide šansu za neki rezultatski preokret. Ali, i mi ćemo dati sve od sebe da veliki trud koji ulažemo na treninzima dobije adekvatnu nagradu i na utakmicama-napominje Cvetković.

Konstantin bi u subotu trebalo da zaigra u kompletnom sastavu, a jedino je neizvestan nastup Luke Živkovića, koji je proteklih dana imao zdravstvenih problema, ali trebalo bi večeras da se stavi na raspolaganje treneru Cvetkoviću. Utakmica u Čairu počinje u 20 sati.

Leave a Reply