Konstantin je zauzeo treće mesto na Micanovom memorijalu u Nišu. Nišlije su u polufinalu odigrale još jedan neizvestan meč sa aleksinačkim Napretkom, ali su, za razliku od Kupa Konstantina, ovog puta izgubile (63:65), a u duelu za treće mesto srpskoligaš Niš ipak nije mogao ozbiljnije da se suprotstavi drugoligašu (105:79).

Nakon još jedne prilike da proveri trenutnu formu tima, trener Konstantina Marko Cvetković prokomentarisao je izdanje tima na turniru “Milan Milošević Mica”:

Nisam nezadovoljan, ali sigurno je i da nešto ne „pucam“ od zadovoljstva. Imali smo neke povrede, zbog kojih nismo bili kompletni na turniru, oseća se i mali zamor, jer skoro smo mesec dana u treningu, ali bila je to dobra prilika da mlađi igrači daju svoj doprinos i „osete“ igru koju želimo da prezentujemo. Protiv Napretka je bilo malo nervoznije nego što je trebalo, otuda i poraz u toj utakmici, a protiv Niša smo bili fizički dominantni što se i videlo u drugom poluvremenu kada su oni pali. Sve u svemu, bilo je i dobrih i loših strana, ali dobro je da imamo još dve nedelje da ispravimo neke nedostatke i da se, nadam se, kompletiramo na treningu – rekao je Cvetković za sajt kluba.

Podsećamo, sezona u Drugoj ligi počinje 29. septembra, a Konstantin će u prvom kolu gostovati Slogi u Kraljevu. Najveća želja trenera Konstantina je da zdravstveni bilten tima bude bez novopisanih rubrika:

U utorak igramo sa Ohridom ovde u Nišu, trudićemo se da odigramo još jednu ili dve utakmice do početka sezone, ali najvažnije je da se kompletiramo na treningu. Gudžić je dobio dozvolu lekara da počne sa trčanjem i lagano ćemo ga uvoditi u trening, nadam se da će i Popović uskoro sanirati povredu zgloba, a i Filipović će morati da pauzira nekoliko dana zbog povrede prednje lože. Verujem i nadam se da ćemo za dve sedmice, kada počinje liga, imati kompletan „roster“ na raspolaganju – rekao je Cvetković.

Leave a Reply