Košarkaši Konstantina igraće u Roda Juniorskoj ligi Srbije, nakon što su osvojili prvo mesto na regionalnim kvalifikacijama u Knjaževcu. Niški tim je prvog dana kvalifikacija savladao Pirot 82:70, a u drugom polufinalnom meču RTB Bor je bio bolji od Mladosti iz zaječara 74:54. U finalnom meču, Konstantin je savladao RTB Bor 75:55 i plasirao se u društvo najboljih ekipa Srbije (uzrast 2000. godište i mlađe) u kojem će juniori niškog tima imati priliku da se „izmere“ sa vršnjacima iz naših najvećih klubova.

Prvog dana turnira, Konstantin je bio bolji rival od Pirota, dobio je svaku četvrtinu, ali je tek u poslednjih pet minuta osigurao pobedu i finalni meč. Duel sa Borom bio je drugačiji.  Nišlije su pomalo uspavano delovale u prvom poluvremenu, nije bilo dovoljno energije u njihovoj igri, pa je protivnički tim na poluvremenu imao pet poena prednosti – 24:29. No, u nastavku je ekipa trenera Veljka Kajganovića potpuno dominirala. Nišlije su zaigrale mnogo srčanije, zonskom odbranom su zbunile rivala, preokrenule rezultat, do kraja zabeležile veoma ubedljivu pobedu – 75:55 (1513, 9:16, 26:13, 25:13).

Veljko Kajganović veoma je zadovoljan plasmanom ekipe u Roda juniorsku ligu Srbije:

Jedinstvo igrača, trenera i uprave kluba donelo je mogućnost da naši juniori izbore učešće u Jedinstvenoj ligi Srbije, najvišem rangu za tu kategoriju. Sada nam preostaje da naporno radimo i maksimalno iskoristimo ovo takmičenje za razvoj naših talentovanih igrača – rekao je trener juniora Konstantina.

Koordinator mlađih kategorija Konstantina Slaviša Stošić preživljavao je svaki poen na tribinama knjaževačke dvorane, a posle pobede nad Boranima ovako je komentarisao:

Nezgodne su kvalifikacije, jedan slab dan može skupo da vas košta, a neki momci još veruju da je samo talenat dovoljan da se dobije utakmica. Pokazalo se, ipak, da mora da se uloži maksimum truda i drago mi je da je ekipa pokazala karakter pobednika. Najvažnije je da je Konstantin ponovo postao privlačan za talentovane momke iz Niša i regiona koji žele da napreduju i sada će, evo, imati priliku za to u duelima sa najboljim juniorima Srbije – rekao je Stošić.

Priliku za isti uspeh imaće i mlađa uzrasna kategorija Konstantina, koja će narednog vikenda u Knjaževcu, predvođena trenerom Milanom Tubićem, igrati kvalifikacije za plasman u Triglav Kadetsku ligu Srbije.

Leave a Reply