U Čairu je, sinoć, utakmicu Konstantina i Tamiša ispratio i naš trofejni trener Vlade Đurović, koji je u onoj nekadašnjoj Jugoslaviji osvojio titulu sa Zadrom, kao i prvenstvo sa Šibenkom, kojoj je potom oduzeta titula i dodeljena Bosni. Đurović je u Nišu zbog basket festivala “3×3” ali nije, naravno, propustio da pogleda i meč Nišlija i Pančevaca:

Uvek rado dolazim u Niš, a Konstantin sa velikom pažnjom pratim čitave sezone. Igrali su odlično u KLS, imali veoma dobra izdanja i u Superligi. Sa Markom Cvetkovićem nikada nisam reč progovorio i nemam nekog posebnog razloga da ga hvalim, ali o njemu imam zaista lepo mišljenje. Bio je solidan igrač i mislim da može da bude veoma dobar trener. Sviđa mi se što autoritativno vodi ekipu, vuče pravovremene poteze i potencira raznovrsnost, jer ekipa na jedan način izgleda kada je, recimo, na pleju Veličković, a potpuno drugačije kada je Stojačić organizator igre. I to je dobro. Kod igrača mi se dopadaju dve stvari: borbenost i odnos prema treneru, vidi se da tu ima mnogo poštovanja i vere u ono što im govori – imao je Đurović samo reči hvale za Nišlije, a onda je napomenuo da bi Niš, uz malo veća ulaganja, mogao da ima klub znatno  većeg potencijala:

 -Konstantin je solidna ekipa i svako ko ih potceni može to skupo da plati, ali, ruku na srce, ovaj tim nema previše kvaliteta, a Niš zaslužuje da ima jači klub. Radio sam u mnogim manjim sredinama, kao što su Šibenik ili Tuzla, koji nisu imali ni približno ovakve resurse kao što ih Niš ima, ali tamo je sve to nadoknađivao jedan veliki entuzijazam. Eto, Valjevo je mnogo manji grad od Niša, a opet ima respektabilan klub. Ako bi Grad ili neki ljudi koji ovde imaju finansijsku moć na pravi način ispratili Uroša Parlića, Konstantin bi mogao da bude ekipa za mnogo veće rezultate od sadašnjih. Ja bih, lično, mnogo voleo da se to desi, jer mi se sviđa ovaj grad, ova hala, a mislim da bi tada bilo i mnogo više publike – rekao nam je Đurović u poluvremenu sinoćne utakmice.

Leave a Reply