Više od dva meseca od završetka Superlige, košarkaši Konstantina ponovo će se okupiti na početku priprema za novu sezonu. Prozivku će 17. avgusta obaviti Marko Cvetković i njegov ostanak u klubu svakako je najveći dobitak za Nišlije. Jedan od najperspektivnijih srpskih trenera je, podsetimo, imao ponudu slovačke Handlove o kojoj je vredelo razmisliti, ali klub se u međuvremenu rasformirao i odustao od takmičenja, pa je Cvetković ponovo koncentrisan samo na Konstantin, a ovih dana intenzivno razmišlja o izgledu tima u narednoj sezoni.

Kao i svake godine, nemamo jasno definisanu situaciju oko igračkog kadra, ali ono što se sa sigurnošću zna je da dres Konstantina u narednoj sezoni neće nositi Despotović, Barać, Obrenović i Vučićević. Ostali su tu, u našim su planovima, s tim što nekolicina vaga i neke druge ponude, pa ćemo videti. Ima vremena do narednog ponedeljka da svi još malo razmislimo o nekim planovima, zajedničkim i onim koji to nisu-rekao nam je Marko Cvetković sedam dana uoči početka priprema.

Dakle, na prvom okupljanju trebalo bi da se pojave kapiten Mladen Vitković, Vladimir Đorđević, Vladimir Veličković, Nemanja Gudžić, Goran Ostojić, Danilo Tasić, Stefan Stojačić, Stefan Savić, Lazar Mladenović i Vukan Stojanović. Tasić i Stojačić, koji su ovog leta bili na širem spisku naše U-20 selekcije, imaju još neke ponude, ali izvesno je da će se pojaviti na prozivci, a treba očekivati i par novih imena, kojima će trener Cvetković dati šansu da se nametnu i eventualno se izbore za ugovor sa Konstantinom.

Naravno, svaki početak priprema je težak, ali sa sigurnošću se može reći da niko od navedenih igrača neće doći nespreman na prvi trening. Već su svi u zaletu, rade individualno, a najveći broj košarkaša Konstantina je krajem juna bio u ekipi koja je osvojila srebro na Univerzitetskom prvenstvu Evrope u slovenačkom gradu Kopru, pa se može reći da su imali radno leto.

 

Leave a Reply