Konstantin u nedelju putuje na najudaljenije gostovanje u ovoj sezoni. Od Niša do Vrbasa ima 363 kilometra i sigurno je da timu Marka Cvetkovića svežina neće biti najjači adut. Ali, šta je-tu je, nijedan klub u našim ligama ne može sebi da priušti raniji odlazak na gostovanje i celovečernji odmor, pa ni Konstantin.

U niškom klubu potpuno su koncentrisani na parket i na taktičke finese kojim žele da se suprotstave svom nedeljnom rivalu. Vrbas je četvrti na tabeli, a u prethodnih šest kola ostvario je isti učinak kao i Nišlije-četiri pobede i dva poraza. Poraženi su u Pirotu i Smederevskoj Palanci. No, ni Konstantin se nije pokazao na prethodnim gostovanjima. Izgubio je u Kraljevu i u Leskovcu i sada želi da najzad donese jedan „veliki skalp“ sa gostovanja. I to bez igrača, koji je juče napustio Niš.

Vrbas je u vrhu lige, sve tri utakmice na svom terenu je dobio. Sigurno je da im nije prijalo to što im je najbolji igrač Krstajić otišao u Zlatibor, nisam siguran da će Marko Savić, član najbolje basket ekipe na svetu, nastupiti protiv nas, ali, kako god bilo, oni su tim koji, kada im se dozvoli, mogu svakog u ovoj ligi da dobiju. U napadu igraju veoma „široko“, nadahnuto, gotovo svi šutiraju za tri poena… Dakle, trebaće mnogo koncentracije i discipline u odbrani da takvu njihovu igru osujetimo i svedemo ih na neke procente šuta, koji bi nama odgovarali. Sigurno je da nam odlazak Vladimira Đorđevića nije prijao, ali bili smo spremni na takvu mogućnost i sada je na nekim drugim igračima u spoljnoj liniji da se iskažu i zavrede minutažu. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i da ćemo uspeti da se izborimo za pobedu – rekao je trener Konstantina Marko Cvetković, uoči utakmice 7. kola Druge lige, prvobitno zakazane za petak, pa pomerene za nedelju.

To će svakako uticati i na pripremu Kup utakmice sa aleksinačkim Napretkom, koja je takođe odložena, ali za utorak 13. novembar. No, u niškom timu sada razmišljaju isključivo o timu iz Bačke.

Vrbas je dobra ekipa, koju odlikuje veliki broj šuteva sa distance. Često im se dogodi da više šutiraju za tri nego za dva poena. Ipak, verujem da će dosta toga na utakmici zavisiti od nas i naše igre. Ako u odbrani budemo odigrali onako kako možemo, verujem da ćemo biti veoma blizu uspeha, a bodovi iz Vrbasa, to i tabela pokazuje, puno bi nam značili. Silno želimo jednu vrednu pobedu sa gostovanja i mislim da sada imamo dobru priliku da je ostvarimo – naoštrio se levoruki strelac Nišlija Dušan Filipović.

Utakmica se igra u nedelju, od 19 sati.

 

Mladenović tek od januara

Lazar Mladenović propustiće ostatak prvog dela sezone, zbog povrede kolena. Pregledom magnetnom rezonancom ustanovljeno je da povreda nije teške prirode, ali je dovoljno ozbiljna da centar niškog tima neće moći da igra do kraja prvog dela sezone. Mladenović bi trebalo da zaigra posle pauze, u drugoj polovini januara.

Leave a Reply