U prvoj kontrolnoj utakmici nakon tronedeljnih priprema za start Superlige, košarkaši Konstantina izgubili su u Nišu od FMP-a iz Železnika. U hali OŠ „Duško Radović“, pred samo pedesetak gledalaca, bilo je 60:75 (19:19, 16:23, 13:11, 12:22).

FMP je bolje počeo, raznovrsnijom igrom poveo 17:10, a onda je Konstantin u pet uzastopnih napada postizao po tri poena i poveo 25:19. Ispostavilo se, međutim, da su to bili i najblistaviji trenuci niškog tima na ovom meču. Znatno dužom rotacijom, tim Slobodana Klipe ponovo je stekao prednost, koja je na poluvremenu iznosila sedam poena-35:42. Tejić, koji je stigao iz Crvene zvezde, bio je najraspoloženiji za igru, baš kao i Đoković na pleju, a sa druge strane Vitković i Tasić održavali su Konstantin u igri, sve do poslednje četvrtine kada su gosti iskoristili sve svoje prednosti i otišli na nedostižnu razliku.

U niškom timu nije bilo povređenog Nemanje Gudžića, baš kao ni Vladimira Đorđevića, koji je na pozajmici u Bosni, a dres Konstantina prvi put je obukao Milan Milovanović, koji je pokazao da će biti pojačanje u centarskoj liniji. FMP je igrao bez kapitena Filipa Čovića.

Nekim delovima utakmice sam zadovoljan, tačnije onima u kojima su uložena energija i pristup odbrani bili na potrebnom nivou. Bilo je, naravno, segmenata i zbog kojih  sigurno nisam srećan, kada nismo imali kontrolu skoka, nije bilo adekvatnog trčanja, a nivo kontakta i čvrstine nije bio onakav kakav želimo, jer znamo da će nas i protiv Mege i Partizana, pa i u meču sa Borcem čekati fizički zahtevne utakmice. Sve u svemu, nije loše bilo za ovaj period, uzevši u obzir i to da nam fale i Đorđević i Gudžić. Ali, moraćemo još da se „peglamo“, a potrebno je i da se što bolje uigraju neke linije, pre svega one koje uključuju i našeg novog igrača Milovanovića – rekao je trener Konstantina Marko Cvetković posle utakmice.

Drugu i, po svemu sudeći, poslednju proveru u pripremama za Superligu, Konstantin će imati u četvrtak 28. aprila, kada će gostovati Tamišu u Pančevu.

Leave a Reply