Nemanja Gudžić (24, 195 cm) veliko je pojačanje Konstantina za prolećni deo sezone. Sjajni krilni igrač juče je i definitvno okončao transfer iz slovačke Handlove, u kojoj je igrao u prošloj i prvoj polovini ove sezone. Papiri su stigli, Gudžić je potpisao ugovor do kraja sezone i biće od velike pomoći treneru Marku Cvetkoviću.

Podsetimo, Gudžić je ponikao u Ergonomu, sa kojim je 2005. godine osvojio titulu kadetskog prvaka SCG, a potom je prešao u FMP, gde je stasavao u naredne četiri godine. Zatim je potpisao za Konstantin sa kojim je izborio plasman u “A” ligu i potom igrao u sezoni 2012/13 u kojoj je niški tim igrao u Superligi. Usledio je prelazak u Handlovu, a posle godinu i po, vratio se u klub u kojem je stekao afirmaciju.

I pored punuda OKK Beograda i jednog španskog kluba, imao sam veliku želju da se vratim u Konstantin. Ovde igraju moji drugari sa kojima sam stasavao, dobro sam upoznat sa načinom rada trenera Marka Cvetkovića i verujem da ću moći da doprinesem još boljim igrama i rezultatima, iako je i ovo što je do sada postignuto zaista fantastično. Veliki je izazov nastup na Kupu Koraća u Nišu, nadomak smo Superlige, tako da je izazova napretek. Već neko vreme treniram sa svojim klupskim drugovima, tako da mi neće biti potrebno vreme za adaptaciju – rekao je Gudžić za naš sajt.

Prvi nastup za Konstantin u ovoj sezoni Nemanja Gudžić imaće već 10. januara, kada niški tim dočekuje Borac.

Leave a Reply