Povodom odluke UO Košarkaškog saveza Srbije da Omladinskom košarkaškom klubu Konstantin, koji je dobio i podršku grada Niša, dodeli organizaciju Kupa Radivoja Koraća, za naš sajt govorio je prvi čovek kluba Uroš Parlić.

Veoma smo zadovoljni odlukom Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije da našem klubu poveri domaćinstvo ovog najvećeg srpskog košarkaškog dešavanja. Istovremeno, potpuno smo svesni i činjenice da je pred nama ozbiljan posao organizacije i pripreme za takmičenje u svakom smislu. Čvrsto želimo i učinićemo sve što je u našoj moći da se Kup Radivoja Koraća, nakon povratka u Niš, organizuje na najbolji mogući način i da predstavlja, u pravom smislu reči, praznik košarke. Naravno, naša obaveza je i da se i kao učesnici turnira prikažemo u najboljem mogućem izdanju pred domaćim navijačima i da pokušamo da, u svom već prepoznatljivom maniru snažne, kolektivne i dobre igre, što duže ostanemo u takmičenju za “Žućkovu levicu” – rekao je potpredsednik Konstantina.

Parlić potencira da će, u organizaciji takmičenja, prioritet biti bezbednost gledalaca.

Ovim putem uveravamo i sve ljubitelje košarke da će i grad Niš i OKK Konstantin, već po tradiciji, biti dobri domaćini, ali da će i te kako voditi računa da se sačuva i imovina Grada i integritet košarke. U tom smislu, preduzeće se najrigoroznije mere obezbeđenja i ni u kom slučaju se neće dozvoliti vandalizam huligana ni u hali Čair ni u njenoj okolini. Potrudićemo se da pravim ljubiteljima igre pod obručima obezbedimo i omogućimo da uživaju u dobroj košarci i da bez ikakve bojazni prisustvuju svim utakmicama finalnog turnira nacionalnog Kupa – napominje Parlić.

Podsetimo, Kup Radivoja Koraća igraće se u hali Čair od 19. do 22. februara, a na turniru će učestovati Crvena zvezda Telekom, Partizan NIS, Mega Leks, Metalac, FMP, Vojvodina Srbijagas, Vršac Swisslion i domaćin Konstantin. Parovi će biti određeni poludirigovanim žrebom, jer u četvrtinalu neće moći da se sastanu naši predstavnici u ABA ligi.

 

 

Leave a Reply