Konstantin je danas promenio trenera. Umesto Predraga Jaćimovića sa kojim je sporazumno raskinut ugovor, novi trener niškog kluba je Ivan Simić, 29-godišnji Jagodinac. Simić nije nepoznat niškoj košarkaškoj javnosti, jer je prošle godine vodio OKK Junior u Prvoj muškoj regionalnoj ligi, a do angažmana u Konstantinu radio je u Jagodini.

Pre toga, Simić je sticao znanje kao asistent Jovici Antoniću u Jagodini i Milovanu Stepandiću u OKK Beogradu, u kojem je, pre dve godine, završio sezonu kao prvi trener.

Nešto je moralo da se menja, jer je očigledno da smo bili u jednoj situaciji koja je pretila da postane bezizlazna. Jaćimović je dobar trener, ali nije išlo i logično je da, posle osam poraza u nizu, nešto preduzmemo. Opredelili smo se za Ivana Simića, mladog i ambicioznog stručnjaka. Nastavljamo dalje, priključićemo timu i neke naše najtalentovanije momke iz kadetskog tima i verujem da će biti bolje – kaže prvi čovek Konstantina Uroš Parlić.

Simić je u poslepodnevnim satima dogovorio saradnju sa Konstantinom, a večeras je praktično stupio na dužnost. Vodio je večernji trening u „Radoviću“ i pokazao veliki entuzijazam da nešto promeni na bolje:

Ovo je za mene veliki izazov i trudiću se da mu odgovorim na najbolji mogući način. Naravno, situacija nije sjajna, ali mislim da u ovom timu ima potencijala. Nesrećno su izgubili par utakmica, nije bilo ni sreće. Imam neku svoju viziju i nadam se da ću uspeti da je sprovedem u delo. Pokušaću da podignem nivo agresivnosti i u odbrani i u napadu. Ja sam optimista i verujem da nešto može da se učini. Nadam se da ćemo i pored ovako lošeg starta uspeti da izborimo opstanak – rekao je Simić na završteku svog prvog radnog dana u Konstantinu.

Ivan Simić će na klupi Konstantina debitovati u Subotici, jer Nišlije u subotu gostuju Spartaku.

Leave a Reply