Promena na klupi uvek donese nešto novo. U Konstantinu se nadaju da će se energija i zanos koje je sa sobom doneo novi trener Ivan Simić reflektovati i na igru tima i da će se to manifestovati već na prvoj sledećoj utakmici. A Nišlije je igraju večeras i to u Subotici, protiv tima koji je u prethodnih osam kola doživeo samo dva poraza i jedan je od glavnih pretendenata na plasman u Superligu. Spartak je svakako veliki favorit i u duelu sa poslednjeplasiranim timom na tabeli, ali Nišlije veruju da se u „Dudovoj šumi“ mogu predstaviti u dobrom izdanju, a ne odustaju ni od namere da eventualno iznenade rivala:

Zaista sam zadovoljan kako momci rade na treninzima. Vidi se da se ne mire sa trenutnom situacijom i plasmanom na tabeli i da im je stalo da što pre stignu do prve pobede. Sad, u Subotici neće biti lako ostvariti taj cilj, ali sigurno je da idemo tamo rešeni da odigramo što bolje, da se predstavimo u najboljem mogućem izdanju i da probamo da iznenadimo ekipu, koja ove sezone igra izvanredno. Spartak prosto melje svih 40 minuta, a pohvale za to svakako idu njihovom treneru Alimpijeviću. Uostalom, to pokazuju i njihovi rezultati. Biće jako teško, najveća opasnost je u triju koji čine Svetozar Popović na poziciji jedan, Jovšić i hrvatski internacionalac Hrvoje Puljko. Imaju odličnu igru u tranziciji i ukoliko uspemo da je anuliramo, mislim da će naše šanse za uspeh biti znatno veće-kaže Simić koji će u Subotici debitovati na klupi Konstantina.

Novi trener niškog tima brine jedino zbog zdravstvenog biltena ekipe koju predvodi:

Najveći je problem sa povredama, jer je Luka Živković bio neredovan na treninzima zbog povrede zgloba koju „vuče“ već drugu sedmicu, sinoć se povredio i Simović, a Lazar Mladenović još nije uhvatio ritam posle gotovo jednomesečne pauze. No, vidim da se zaista trude da pokažu da vrede više od onoga što plasman i ovih 0-8 pokazuju i ja verujem da će stvari uskoro krenuti na bolje. Možda već u Subotici-optimista je mladi trener Nišlija.

Utakmica u Subotici počeće u 19 sati.

Leave a Reply