Kadeti Konstantina (2000. godište i mlađi) prvaci su Regiona Istočne Srbije u kadetskom uzrastu. U finalnom razigravanju, Konstantin je savladao najvećeg rivala Nibak 62:61, a potom i Zaječar 71:51 i osvojio zvanje najboljeg tima Regiona u kadetskom uzrastu.

U meču koji je, praktično, odlučivao o peharu, tim trenera Slaviše Stošića savladao je vršnjake iz Nibaka u dramatičnoj završnici. Konstantin je vodio u većem delu utakmice, Nibak je preokrenuo, a onda je Popović postigao pobedonosni koš u samom finišu utakmice. U drugom meču, Konstantin je opravdao ulogu favorita u duelu sa Zaječarom i slavio sa ubedljivih 20 poena razlike. Finalni turnir Regiona imao je humanitarni karakter, jer su prisutni gledaoci davali dobrovoljne priloge za lečenje bolesnog džudiste Igora Nurkića.

Za Konstantin su na regionalom prvenstvu igrali: Andrija Mitrović, Marko Popović, Dušan Radojčić, Vukašin Tasić, Vukašin Todorović, Uroš Pešić, Luka Drašković, Mihajlo Rajković, Uroš Filipović, Nemanja Radovanović, Atanasije Živković, Dimitrije Stojanović, Milutin Petković i Gavrilo Mišić.

Ekipu je predvodio trener Slaviša Stošić, uz asistenciju Miloša Vučkovića.

Zadovoljan sam što smo trijumfalno završili jedno lepo takmičenje, što su dečaci pokazali timski zavidan duh i nadam se da će nastaviti pravilno da se razvijaju-rekao je trener Stošić posle uspešno završene sezone.

Leave a Reply