Košarkaši Konstantina sutra putuju u Lazarevac na gostovanje Kolubari, jednim od samo tri tima koji su uspeli da pobede u ovoj sezoni. Možda baš u toj činjenici treba crpeti neku nadu i pred ovaj meč, u kojem je, ruku na srce, domaćin veliki favorit.

Trener Slobodan Nikolić veruje da niški tim u sebi još ima rezervi koje nije pokazao i da je sada pravi trenutak za to. Ipak, pre nego se potpuno posvetio utakmici u Lazarevcu, želeo je da u najkraćem rekapitulira prošlonedeljni duel sa Žarkovom, u kojem je Konstantin izgubio sa 34 poena razlike:

Doživeli smo zaista težak poraz. Mnoge okolnosti su uticale na to, nešto jeste, ali nešto i nije bilo do nas. To je bila moja 682. utakmica u karijeri, prvi put sam doživeo da budem isključen i to na 24 poena razlike za protivnika. Moguće je da sam i ja malo preterao u protestima, ali neke stvari jednostavno nisu bile u redu. Na svima nama je sada da pokažemo reakciju. U igri, pre svega. Moramo da budemo koncentrisani, da očvrsnemo, da ne dozvoljavamo sebi tolike oscilacije. Nadam se da to možemo, mada ćemo pred sobom imati rivala koji se znatno pojačao u odnosu na našu prvu utakmicu – kaže Nikolić u kratkoj retrospektivi prošle i najavi večerašnje utakmice.

Iskustvo je najveći adut domaćina u odnosu na najmlađi tim u ligi, ali i tandem igrača koji bi, po Nikolićevim rečima, mogli da igraju u bilo kom klubu i to višeg ranga od drugoligaškog:

Simić i Vesković su igrači koji evidentno imaju kvalitet. Sa njimo dvojicom, recimo, mi bismo bili u gornjem delu ove lige. Vesković je centar koji zna da igra, ima ga u svim statističkim kategorijama. Imaju još par momaka, doveli su i tog Jokića na pleju… Imaju tri pobede više od nas i sigurno je da ovu utakmicu vide kao šansu da još više napreduju i iščupaju se, ali ja verujem da i mi možemo mnogo bolje nego što smo prikazali u prethodnim utakmicama, a naročito u prošloj. Svi su zdravi i na raspolaganju, idemo tamo da se borimo i da odigramo najbolje što možemo, a pošto sam oduvek bio optimista, verujem da možemo i rezultatski dobro da prođemo – kaže trener niškog tima.

Utakmica u Lazarevcu igra se u subotu od 19.30 sati.

Leave a Reply