Baš kao i prošle sezone Konstantin u novu sezonu kreće uzastopnim gostovanjima, a prva stanica, takođe kao u minulom prvenstvu, biće im Čačak, odlučeno je juče žrebom takmičarskih brojeva za novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije. Nišlije će, nakon meča sa Borcem, koji će se igrati 3. ili 4. oktobra, gostovati i novom prvoligašu Beovuku, a prvu utakmicu u svom Čairu igraće protiv Jagodine, 17. oktobra. Ciklus od prve četiri utakmice završavaju gostovanjem u Vršcu.

Niški tim će, dakle, igrati po sledećem rasporedu: (1) Borac-Konstantin, (2) Beovuk-Konstantin, (3) Konstantin-Jagodina, (4) Vršac-Konstantin, (5) Konstantin-Smederevo, (6) Mladost Zemun-Konstantin, (7) Konstantin-Tamiš, (8) OKK Beograd-Konstantin, (9) Konstantin-Napredak, (10) FMP-Konstantin, (11) Konstantin-Vojvodina, (12) Sloga-Konstantin, (13) Konstantin-Spartak.

Nije lak raspored, jer gostujemo u prva tri kola, ali nešto određenije u ovom trenutku još ne mogu da kažem. Ekipe su tek u formiranju i još ne znamo u kakvom ćemo sastavu igrati i mi i naši protivnici. Ali, čuo sam da Borac radi na tome da formira dobru ekipu, Jagodina se sigurno neće pomiriti sa rezultatom iz prošle sezone, a Vršac je oduvek bio ekipa sa solidnim budžetom i na njih uvek treba ozbiljno računati. Ipak, najbitnije je kako ćemo se mi pripremiti i kako ćemo izgledati na početku sezone-rekao nam je trener Nišlija Marko Cvetković nakon što je objavljen raspored takmičenja.

Što se kalendara tiče, biće onako kako smo pisali u jučerašnjem broju „Narodnih“. Dakle, izvesno je da će se prva tri kola igrati 3. 10. i 17. oktobra, a onda će Skupština KLS ponovo zasedati i utvrditi dinamiku ostatka sezone, zavisno od rezultata naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu. Ukoliko Srbija ne bude ostvarila direktan plasman na Olimpijske igre, već samo u kvalifikacije za Rio de Žaneiro, onda će naše prvenstvo dobiti ubrzano i, verovatno, skrećeno izdanje, kako bi prvak Srbije bio poznat već u aprilu. Tada bi naša selekcija dobila dovoljno vremena da se valjano pripremi za kvalifikacije koje vode na Olimpijske igre.

http://www.mvp.rs/vesti/domaca-kosarka/item/12020-odredjeni-prvoligaski-parovi

Leave a Reply