WP_20150824_010 Iako je živa na termometru pokazivala 33 stepena, košarkaši Konstantina nisu imali nameru da ustuknu. Na stadionu Čair odzvanjao je glas Dejana Živkovića, kondicionog trenera Konstantina, koji je diktirao vežbe na današnjem treningu.

Niški košarkaši pre podne su ili na stadionu ili u teretani, a uveče uglavnom rade sa loptom u hali Čair. Valja se dobro spremiti za sezonu koja dolazi, a obaveza da se ekipa dobro spremi za predstojeća iskušenja još je veća posle najvećeg uspeha u istoriji niške muške košarke.

WP_20150824_029

Atletski trening svakako nije omiljen među košarkašima, ali je neophodan. Znaju to košarkaši, naročito oni najiskusniji, pa se mnogo ne bune, a gunđanje je tek sporadično:

Znaju momci šta ih je čekalo, pa su spremni došli na prozivku. Radili smo testiranja, uglavnom su svi zadovoljili, naročito stariji igrači. Mlađi pokušavaju da ih isprate, ima tu nekih malih „upalica“, ali za sada sve ide dobro. Ove fizikalije su nam „podloga“ za ono što dolazi kasnije i neophodne su za košarku kakvu mi igramo, agresivnu, sa puno tempa, trčanja, kontranapada. Dobri su, žestoko rade i zaista su za svaku pohvalu. Plan je da u prve dve sedmice pre podne radimo samo teretanu i atletiku, a uveče sa loptom, ali uskoro će lopta dominirati – raportira Živković sa atletske staze.

WP_20150824_038

Ekipi se, kako je i najavio prvi trener Marko Cvetković, priključio i plejmejker Strahinja Stojačić, a novih imena za sada nema.

Datum početka nove sezone još nije određen, ali dosadašnja praksa govori nam da će Prva liga Srbije početi prvog vikenda u oktobru…

WP_20150824_014

Leave a Reply