Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije je doneo odluku da Niš bude domaćin Kupa Radivoja Koraća. Organizacija Finalnog turnira poverena je Konstantinu, koji je dobio garancije o finansijskoj pomoći Grada, pa će se u Nišu 11. put odlučivati o pobedniku nacionalnog Kupa. Međutim, ovo je prvi put da klub, a ne savez, bude organizator takmičenja. Kup Radivoja Koraća, podesetimo, igraće se od 19. do 22. februara 2015. godine, a trofej osvajan u poslednje dve godine brani Crvena zvezda. Osim branioca trofeja, na Kupu će učestvovati i preostali naši ABA ligaši Partizan, Mega Leks i Metalac, tri prvoplasirana tima Košarkaške lige Srbije FMP, Vojvodina i domaćin Konstantin, te Vršac, kao pobednik Kupa Srbije u drugom stepenu.

Kandidatura Konstantina dobila je poverenje članova UO KSS, koji su o domaćinu odlučivali na „elektronskoj“ sednici, a juče je njihova odluka dobila i zvaničnu formu. Istovremeno, odlučeno je da Zrenjanin bude domaćin nacionalnog Kupa za dame, koji nosi ime Milana Cige Vasojevića, od 6. do 8. marta naredne godine.

„Elektronska“ sednica UO KSS značajna je i zbog toga što su na njoj raspisani izbori u nacionalnom savezu. Izborna skupština KSS zakazana je za subotu 21. februar, takođe u Nišu.

Leave a Reply