Posle pobeda na gostovanjima u Čačku i Jagodini, Nišlije će prvi put ove sezone imati priliku da na delu vide tim Marka Cvetkovića, koji je vezanim uspesima istakao kandidaturu za sam vrh tabele. Njihov subotnji rival biće OKK Beograd, tim koji je u prvom kolu poražen u Železniku, a potom je na svom terenu savladao Borac posle produžetka.

Sigurno je da smo imali najteži raspored u ligi, ali uspeli smo da dobijemo oba meča. Sada su već i malo porasle ambicije, ali više u javnosti, nego u klubu. Mi smo čvrsto na zemlji, razmišljamo samo o sledećoj utakmici, a već u subotu nas čeka duel sa veoma dobrom ekipom, koja ima kvalitet da savlada bilo kog protivnika u ligi i zato valja biti veoma oprezan. To što ćemo, posle dva vezana gostovanja, prvi put igrati pred svojom publikom može da predstavlja i određeno opterećenje, ali verujem da ćemo dobrom pripremom uspeti da izbegnemo tu vrstu nelagodnosti i da ćemo doći i do treće pobede u prvenstvu-kaže Vladimir Zlatanović, prvi pomoćnik glavnog trenera Marka Cvetkovića.

Beogradski tim, predvođen iskusnim trenerom Stepandićem, nije previše menjao tim. U odnosu na prošlu sezonu, nema prvog strelca Andrije Bojića i plejmejkera Filipa Šepe. No, tu su Malidžan, Radetić, Avramović, Nemanja Đorđević…

I njima je, baš kao i nama, uigranost jedna od osnovnih odlika, jer su zadržali kostur tima. Igraju brzu, modernu košarku, odbrani prilaze preko čitavog terena, a u napadu dosta se oslanjaju na ofanzivni skok. Mislim da ih dobro poznajemo, znamo kako im se suprotstaviti i verujem da možemo da se nadamo prvoj pobedi u Čairu ove sezone. Verujem da su prethodni uspesi najbolji poziv niškim ljubiteljima košarke da dođu i pomognu nam da dođemo do nova dva boda-optimista je Zlatanović.

Vladimir Veličković se proteklog leta vratio u Niš posle sezone u slovačkoj Handlovi i u prva dva kola pokazao da će biti jedan od oslonaca tima. U Jagodini je ubacio nekoliko važnih poena u momentima kada je domaćin pripretio:

Naša glavna odlika je kolektiv i u odbrani i u napadu. „Pokrivamo“ jedan drugog, uvek neko drugi iskoči u prvi plan i čvrsto smo na zemlji. Nismo „poleteli“ posle ove dve pobede u gostima i mislimo samo na to kako da pobedimo OKK Beograd. Oni su dobra i, baš kao i mi, prilično uigrana ekipa, kojoj je ofanzivni skok neka glavna odlika i moraćemo da se potrudimo da iskontrolišemo taj element u igri. Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti, da ćemo ih „skautirati“ na pravi način i voleo bih da nas i publika podrži, a siguran sam da ćemo joj se odužiti maksimalnom borbenošću. Verujem da možemo da produžimo ovu lepu seriju-optimista je Veličković.

Na pitanje novinara kako privući publiku da u većem broju dolazi na utakmice Konstantina, Veličković je rekao:

Mislim da su ove dve pobede u gostima najbolja moguća pozivnica publici i nadam se da ćemo u subotu imati veliku podršku u Čairu. -rekao je plejmejker Konstantina.

U Konstantinu su odlučili da ulaz na meč sa OKK Beogradom bude besplatan, a utakmica se igra u subotu, od 20 sati.

Leave a Reply