Košarkaši Konstantina osvojili su turnir u Knjaževcu. Niški tim opravdao je ulogu favorita u konkurenciji drugoligaša Pirota i Leskovca, te domaćina, koji nastupa u Prvoj muškoj regionalnoj ligi-istok. Prvoligaš iz Niša najpre je u polufinalu savladao Pirot 76:57, a snagu je demonstrirao i u finalu protiv Leskovca, bilo je 92:67.

Imali smo dve solidne provere, a zadovoljniji sam igrom u prvom meču, nego u finalu. Protiv Pirota smo igrali sa više žara i energije, dok se u finalu osetio mali umor, jer smo dva dana pravo iz autobusa stizali na mečeve, pa smo u prvoj četvrtini duela sa Leskovcem primili preveliki broj poena. Sve u svemu, zadovoljan sam što smo u ovim utakmicama opravdali neku ulogu favorita, što su svi momci, koje trenutno imamo na raspolaganju, dobili priliku da igraju i nastavljamo sa pripremama. Probaćemo da se do početka sezone pojačamo i popunimo „roster“, ali za sada tu još nema novosti-kaže trener Konstantina Marko Cvetković nakon četvrte utakmice u pripremnom delu sezone.

Podsetimo, Konstantin je prethodno dobio Karpoš Sokole iz Makedonije 76:65 i, znatno oslabljen, izgubio u Vršcu od rumunske Krajove 88:85. Već u sredu Nišlije će imati i petu proveru, jer im u goste stiže bugarski prvoligaš Jambol, koji sa klupe predvodi trener Ninoslav Marjanović, bivši košarkaš FMP-a, a u sastavu ima i trojicu Srba Miljana Bocku, Ivana Bošnjaka i Bojana Radetića. Utakmica u hali Čair počinje u 20.30 sati.

Leave a Reply